دسترسی سریع
در ابتدا به این موضوع میپردازیم که منظور از بازارهای مالی چیست؟
بازارهای مالی به طور گسترده به هر بازاری اطلاق می شود که در آن معامله اوراق بهادار یا سهام انجام شود، از جمله بازار سهام، بازار اوراق قرضه، بازار فارکس، و بازار آتی، مشتقات و غیره. بازارهای مالی برای عملکرد روان اقتصادهای سرمایهداری حیاتی هستند.
نکات مهم بازارهای مالی
- بازارهای مالی به طور گسترده به هر بازاری اطلاق میشود که در آن معامله اوراق بهادار انجام میشود.
- انواع مختلفی از بازارهای مالی وجود دارد، از جمله (اما نه محدود به) بازارهای فارکس، پول، سهام و اوراق قرضه.
- این بازارها ممکن است شامل داراییها یا اوراق بهاداری باشند که در بورسهای تنظیم شده فهرست شدهاند یا در خارج از بورس (OTC) معامله میشوند.
- بازارهای مالی در همه انواع اوراق بهادار معامله میکنند و برای عملکرد روان یک جامعه سرمایهداری حیاتی هستند.
- زمانی که بازارهای مالی شکست بخورند، منجر به اختلالات اقتصادی از جمله رکود و بیکاری میشود.
شناخت بازارهای مالی
بازارهای مالی با تخصیص منابع و ایجاد نقدینگی برای کسب و کارها و کارآفرینان، نقش حیاتی در تسهیل عملکرد روان اقتصادهای سرمایه داری ایفا میکنند. بازارها معمولا تجارت داراییهای مالی خود را برای خریداران و فروشندگان آسان میکند. بازارهای مالی محصولات اوراق بهادار ایجاد میکنند که بازدهی را برای کسانی که وجوه اضافی دارند (سرمایه گذاران یا وام دهندگان) فراهم میکند و این وجوه را در اختیار کسانی قرار میدهد که به پول اضافی (قرض گیرندگان) نیاز دارند.
بازار سهام تنها یکی از انواع بازارهای مالی است. بازارهای مالی با خرید و فروش انواع مختلفی از ابزارهای مالی از جمله سهام، اوراق قرضه، ارزها و مشتقات ساخته میشوند. بازارهای مالی به وضوح و شفافیت منابع اطلاعاتی وابسته هستند تا بر این مبنا بتوانند قیمتهای پایه را درست ارزیابی بکنند.
برای فعالیت در بازارهای مالی ابتدا باید تیپ شخصیتی خود را بشناسید که بر اساس مدل شخصیتی خود وارد امور ترید و سرمایه گذاری شوید. قبل از انجام هر کاری باید سلامت جسم و روان شما حفظ شود.
چه افرادی برای بازارهای مالی مناسب هستند؟
تا اینجا با بازارهای مالی آشنا شدید. اما یک نکته وجود دارد که بازارهای مالی برای همه مناسب نیستن، خیلی از افراد در بازارهای مالی ضرر میکنند که تعدادشان کم نیست. برای موفق شدن و گرفتن نتیجه در بازارهای مالی شما باید بتوانید خصوصیات زیر را در خود پرورش دهید یا برای آنها بیشتر وقت بگذارید.
۱. یادگیری
اشخاصی که برای یادگیری وقت نمیگذارند در بازارهای مالی سود نمیکنند. سرمایهگذاران باید به نکات فنی مسائل موجود در بازارهای مالی را یاد بگیرند و برای آنها آموزش ببینند. به خوبی مفاهیم را درک کنند و نگاهی تحلیلگر به بازار داشته باشند. افرادی که این مسائل را درک می کنند و برای آموزش دیدن و یادگیری وقت میگذارند، موفق تر هستند.
۲. صبور بودن
یکی دیگر از خصوصیات مهمی که افراد شرکت کننده در بازارهای مالی باید داشته باشند صبور بودن است. افرادی که مدام از وضعیت بازر و شرایط اقتصادی شکایت می کنند و تحمل صبر کردن را ندارند ممکن است ضرر کنند. چون این افراد مدام سهم خود را عوض میکنند. سرمایهگذاران باید صبر داشته باشند چون بسیاری از روزها قیمت ها نزولی است و باید از سهم خود مطمئن باشند و ترسی برای نوسانات نداشته باشند.
۳. گذاشتن بخشی از سرمایه
هیچوقت همهی سرمایه تان را وارد بازارهای مالی نکنید. مثلا برای سرمایه گذاری در این بازارها نباید خانه یا ماشین و وسایل مورد نیاز خود را بفروشید. باید به درستی از سرمایه خود استفاده کنید و کسانی که این کار را بلد باشند موفقتر هستند. گذاشتن کل سرمایه در بازارهای مالی کار اشتباهی است که باعث می شود ضرر کنید. پس به این موضوع بیشتر توجه کنید.
۴. سرمایه گذاری در بازارهای مالی نباید به دید درآمد ماهانه و منبع اصلی تامین مالی شما باشد.
کسانی که دنبال درآمدی ماهانه از سرمایه گذاری در بازارهای مالی هستند و این را به عنوان یک شغل در نظر میگیرند دچار ضرر و زیان میشوند. این کار صرفا فقط باید برای سرمایهگذاری و در کنار کار اصلی شما باشد و شما حتما باید شغل دیگری داشته باشید. اگرچه برای کسانی که در این کار بسیار ماهر هستند و به استراتژی کسب درآمد مناسب رسیدن قضیه فرق دارد، اما برای افراد عادی کار اشتباهی است.
سخن آخر
برای سرمایهگذاری در بازارهای مالی باید آموزشهای مرتبط با تحلیلگری و معاملهگری را ببینید. سرمایهگذاری در بازارهای مالی در ابتدا نباید به عنوان شغل اصلی شما در نظر گرفته شود.
افرادی در این بازار موفق میشوند که صبور باشند و برای آموزش خود وقت بگذارند. سرمایه گذاری در بازارهای مالی بیشتر برای کسانی مناسب هستند که سود مالی بیشتری میخواهند و دوست دارند پس اندازی داشته باشند. این افراد باید ریسک پذیر باشند و از نوسانات بازار نترسند و استراتژی آنها طوری نباشد که با قیمت های نزولی کل سرمایه خود را از دست بدهند. یعنی غیر از شغل معاملهگری باید سرمایه و شغل دیگری هم داشته باشند. کمک گرفتن از افراد با تجربه و متخصص در این زمینه که شما را به خوبی با مفاهیم بازارهای مالی آشنا میکند و همهی نکات را به شما میگوید تا در این زمینه مهارت و تجربه کافی را به دست آورید؛ کاری بسیار عالی است. حتما از یک فرد با تجربه کمک بگیرید تا در این زمینه چند قدم جلوتر از افراد عادی باشید و هیچوقت آموزش دیدن را رها نکنید.
منبع : اول بورس