در این مقاله بسیار با ارزش و مهم سه شرکت مهم که فعالیت آنها مرتبط با بازار سرمایه است را بررسی میکنیم.
- شرکت های مشاوره سرمایه گذاری
- شرکت های پردازش اطلاعات مالی
- شرکت های تامین سرمایه
شرکت های مشاوره سرمایه گذاری
شرکت های مشاوره سرمایه گذاری تنها نهاد مالی هستند که اجازه دارند به شما سیگنال خرید و فروش بدهند و به شما سهام خوب و پر پتانسیل را معرفی کنند و یا جلسات مشاوره ای برای شما برگزار کنند. ارائه سیگنال از هر جا به جز این شرکت ها مصداق جرم می باشد. یعنی همانطور که فقط شرکت های سبد گردانی مجاز به خرید و فروش برای هر شخص سرمایه گذار میباشند، ارائه سیگنال نیز در اختیار وظایف این نهاد به افراد می باشد.
البته شرکت های سبد گردان میتوانند برای مجوز مشاوره سرمایه گذاری نیز اقدام بکنند و برعکس.
مثلا شرکت سبد گردان الگوریتم خودش مجوز مشاوره سرمایه گذاری هم دارد. یعنی علاوه بر خرید و فروش حق سیگنال دادن هم دارد.
شرکت های پردازش اطلاعات مالی
شرکت های نیز وجود دارند که اطلاعات پردازش شده در اختیار افراد و نهادهای مختلف قرار میدهند. اخذ مجوز برای ایجاد شرکت پردازش مالی خیلی سخت می باشد.
به عنوان مثال داده هایی وجود دارند که برای افراد نامفهوم و در هم گسیخته هستند که نمیتوان از آنها استفاده کرد. مثلا شما با دیدن تابلوی هر سهم از این همه سهم در بازار خیلی سخت متوجه میشوید چه اتفاقی در بازار در صنعت های مختلف داره میفته ولی اگه شرکتی باشه که به عنوان مثال بهتون بگه از کدهای بورسی بازار ۳۰ درصد در صنعت پتروشیمی و ۵۰ درصد در صنعت خودرو و در نمادهای مثلا….. سرمایه گذاری کردند و حتی اطلاعاتی در مورد عمق بازار و حرکات حقیقیهای اصلی بازار(پولهای درشت) و جهت حرکت پول هوشمند و رفتار شناسی حقوقی به شما بدهند اینجا قضیه خیلی فرق میکند و شما میتوانید از این اطلاعات به یک جمع بندی و تصمیم گیری خیلی بهتر و مطمئن تری نسبت به شرایط قبلی خود برسید. و این اختیار تنها دست شرکت های پردازش اطلاعات مالی است که مجوز گرفتن آن بسیار سخت می باشد. با وجود اینکه ما ۱۰۸ شرکت کارگزاری فعال در ایران داریم شرکت هایی که بتوانند مجوز پردازش اطلاعات مالی بگیرند خیلی اندک هستند و تعداد این شرکتها زیر ۱۰ عدد میباشند و این خود گویای اهمیت اطلاعاتی است که این شرکتها دارند.
مانند شرکت پردازش اطلاعات مالی پویا صاحب نرم افزار سایت بورس ویو که از طریق این سامانه میتوانید روند تولید و فروش شرکت ها رو در سالها و فصول مختلف مشاهده کنید یا اینکه فیلتر کنید شرکت های که حاشیه سود ناخالصشون طی بازده زمانی مشخص از فلان درصد بیشتر باشه.
یا شرکت پردازش اطلاعات مالی مبنا که بسیار قدرتمند است. مالک نرم افزار رهاورد نوین و سایت رهاورد ۳۶۵٫ مشابه سایت بورس ویو هست بعلاوه اینکه این سامانه بخش تحلیل تکنیکال و نقشههای تفکیکی از بازار هم دارد که در سایت رهاورد۳۶۵ در دسترس میباشد.
یا شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین که گزارش های فعالیت ماهانه خیلی خوب و همچنین EPS های تخمینی دقیق به ما میدهند. یا شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت که توی بحث اوراق گزارشهای خیلی خوبی داره و صاحب نرم افزار سیگنال است که یکی از کارهای مهم آن احراز هویت سامانه سجام از طریق اپلیکیشن سیگنال است که کار را برای خیلی از افراد ساده کرده اند و بدون مراجعه حضوری به کارگزاری و دفاتر خدماتی الکترونیک هر شخص میتواند احراز هویت خود را از طریق این نرم افزار در منزل انجام دهد.
پیشنهاد میکنیم حتما به سایت این ۴ شرکت مراجعه کنید ، قطعا اطلاعات مفیدی را به صورت رایگان میتوانید به دست آورید.
شرکت های تامین سرمایه
شرکت های تامین سرمایه به دلیل بزرگی و دارایی قابل توجهی که دارن میتوانند براحتی مجوزهای کلیه شرکت های سرمایه گذاری را دریافت کنند. این شرکتها وظیفه ی اصلیشون تامین مالی هستش. از جمله مهمترین کارهایی که این شرکتها انجام میدهند انتشار اوراق بهادار و انتشار اوراق بدهی است. یا فرض کنید شرکتهایی که میخوان وارد بورس بشوند و پذیره نویسی کنن و سهامشون رو به مردم عرضه کنن، این شرکت ها میان اوراق شما رو تضمین میکنن که اگر مشکلی خورد یا مردم نخریدن خودشون این اوراق رو از شما میخرن و یه بهره ای بابت اینکارشون از شما دریافت میکنن.
کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار
هر صنفی که شما باهاش سرو کار دارین یه اتحادیه و صنفی داره و توی کارگزاری ها ما یه کانون خیلی قدرتمند داریم تحت عنوان کانون کارگزاران به آدرس www.seba.ir که قوانین و تبصره های آن لازم الاجرا برای کلیه کارگزاری ها میباشد. یکی از موارد جالبی که این نهاد در سایت خود ارائه میدهد میزان سرمایه و قدرت مالی کارگزارهای مختلف هستش که در قسمت گزارش صورتهای مالی صنعت کارگزاری به صورت سالانه بارگزاری میشود و مورد دیگر حاشیه سود خالص و عملیاتی شرکتهای کارگزاری و نمودارهای رشد آنها و کارگزاریهای زیان است که این موارد در قسمت گزارش صورتهای مالی صنعت کارگزاری نیز به صورت سالانه طبقه بندی شده است.
شرکتهای خدمات نرم افزاری بازار سرمایه (OMS)
بستر آنلاین و سامانهی که شما با وارد کردن اطلاعات خود به آن وارد میشوید و از طریق آن به هسته معاملات بازار سرمایه متصل میشوید و درخواست های خرید و فروش خود را ارسال میکنید در اختیار این شرکت ها قرار دارد. دقت داشته باشید این شرکت ها از کارگزاری ها جدا هستند و در اصل کارگزاریها هستند که از خدمات این شرکتها استفاده میکنند یا اینکه آنها را کلا میخرند. احتمالا شده که روزهایی رو میبینید هسته معاملات کارگزاری شما با مشکل مواجه شده است یا درخواستهای خرید و فروش شما ثبت نمیشود، بیشتر مشکلات این مدلی از این شرکت های OMS است نه خود کارگزاری ها. در حال حاضر ما ۹ شرکت OMS یا شرکت های خدمات بر خط بازار سرمایه داریم که از این تعداد شرکتهای تدبیر پرداز و رایان حدود ۸۰ درصد و مابقی شرکتها یعنی شرکت های صحرا، آسا(اختصاصی کارگزاری آگاه) ، سوشیا نت( سامانه آنلاین فارابیسکو شرکت کارگزاری فارابی)، مبنا، چوگان، ارشن و داتکس حدود ۲۰ درصد از معاملات کل بازار را انجام میدهند. در حقیقت OMSها یا شرکت های خدمات بر خط بازار سرمایه مسئول گرفتن اطلاعات معاملاتی شما و ارسال آن به هسته معاملات هستند.
منبع:
سایت اول بورس
عالی بود