دزدان یا حیله گران مالی!

دزدان مالی

با سلام خدمت تمام اول بورسی های های عزیز. در این مقاله آموزشی در خدمت شما هستیم تا به شما بگوییم که چگونه در بازار های مالی سرمایه گزاری کنید و کسب و کار خود را استحکام ببخشید. از این نظر که در هر بازار ما شاهد حیله گران مالی هستیم که بر هیچ کس پوشیده نیست ولی ما باید بدانیم که چگونه می شود از این افراد دوری کرد یا احتمال به دام افتادن خود را تا حد زیادی کاهش دهیم. در این آموزش با ما باشید تا شما را با این امر مهم آشنا کنیم.

در کدام کسب و کار سرمایه گزاری کنیم؟

بازار های متعددی برای سرمایه گذاری مخصوصا در کشور ایران وجود دارد که شما می توانید با سرمایه کم یا زیاد خود در آن سرمایه گزاری کنید. ما بازار ها را می توانیم به چند دسته تقسیم کنیم:

 

در کدام کسب و کار سرمایه گزاری کنیم؟

 

بازار مالی و پول

بازاری که جهت نگهداری سرمایه مردم تاسیس و بعد از آن ماهیت آن عوض شد و بازار هایی مانند خرید و فروش دلار نیز به آن اضافه شد. منظور از بازار مالی و پول بیشتر بانک ها و سیاست‌های مالی بانک مرکزی است. ولی این بازار تا چه حد می تواند ما را از دزدان و حیله گران مالی حفظ کند؟ در ادامه خواهیم گفت…

بازار کالا و خدمات

بازار بعدی، بازاری است که ما بیشترین سروکار را با آن داریم. در واقع هر چیزی که در حال معامله چه در مغازه و چه در اینترنت به صورت فیزیکی مبادله می شود در بازار کالا و خدمات گنجانده می شود. این بازار نیز مانند دیگر بازار ها دارای حیله گرانی است که می توانند به مال شما آسیب برسانند.

بازار سرمایه

مهم ترین و رسمی ترین بازار در ایران بازار سرمایه است که شما می توانید با گرفتن یک کد بورسی از کارگزاری ها وارد آن شوید. در این بازار نیز بر خلاف باور‌های اشتباه ریسک های جبران ناپذیری وجود دارد که می تواند سرمایه شما را در خطر بیاندازد.پس باید با دانش علم تحلیل و روانشناسی بازار و همچنین کسب تجربه از از این بازار استفاده ویژه بکنید.

 

بازار سرمایه

 

دزدان مالی چه کسانی هستند؟

همان طور که مشاهده می کنید ما در تمام بازارها ریسک وجود دزدان مالی را احساس می کنیم. ولی این دزدان مالی چه کسانی هستند دزدان مالی افرادی هستند که با انجام کارهای فیزیکی در بازار کالا و خدمت، سفته بازی در بازارهای سرمایه با بالا و پایین آوردن سهام در بازار سرمایه قصد ورشکستگی شما و در نتیجه تصاحب سرمایه شما را دارند. این افراد(بازیگران و ناظران سهام شرکت‌ها) بر اساس الگوریتم ها و ربات های انحصاری که دارند هر روز ورود پول های بزرگ به بازار را رصد می‌کنند و بر اساس صف‌های خرید و فروشی که تشکیل می‌دهند (سفارش های ترس و تردید) این حجم از پول‌ ها را به مسیری که خود می‌خواهند هدایت می‌کنند و نوسان‌های زیادی از سرمایه مردم می‌گیرند. به همین جهت است که بزرگان بازار می‌گویند “تک سهم” شدن مخصوصا در سایز پول بزرگ ریسک به شدت بالایی دارد. البته موردی که گفته شد برای همه شرکت‌ها صادق نیست. شرکت‌های بزرگی در بورس هستن همچون پتروشیمی فناوران، پتروشیمی زاگرس و شرکت‌های بزرگ معدنی و غیره که بعلت تولید EPS مناسب و درآمدهای عملیاتی بالا نیازی به بازی با سرمایه سهامداران ندارند و برای افرادی که می‌خواهند طولانی مدت در بازار سرمایه گذاری کنند سهام این شرکت‌ها به شدت کم ریسک و بعلت تقسیم سود نقدی بالا (DPS) مناسب و مطمئن می‌باشند. در سهام های بازیگر محور که با رشدها  و افت‌های شارپی همراه می‌شوند باید بر رصد روزانه بازار و نگاه به جریان نقدینگی سهم و نمودار قیمت سهم متمرکز شوید تا بتوانید در نقاط حمایتی مناسب که همراه با حجم خرید بالا هستند(یعنی تقاضای خرید تعداد سهام توسط حقیقی ‌های بازار یک مرتبه صعودی می‌شود)نوسان‌های مناسبی از سهم دریافت کنید و بعد خارج شوید.

 

مطالب مهم دیگر
آشنایی سریع با افزایش سرمایه و حق تقدم ها

دزدان مالی چه کسانی هستند؟

 

چگونگی تهدید دزدان مالی در بازار های سرمایه گذاری

معمولا دو مورد وجود دارد که مردم را به بازارهای عمومی سوق می دهد و مال آن ها را میگیرد:

نداشتن درک کاملی از بازار

بازار هایی که باطن و ظاهر آن ها متفاوت است.

درک این موضوع که بازارها چگونه کار می کنند، آسان است ولی درک این موضوع که بازار توسط چه شخصی اداره می شود کمی مشکل است. اگر درک نکنید که بازارها چگونه کار می‌کنند، یا استراتژی سرمایه گذاری خود را پیدا نکنید، به راحتی دلسرد می شوید و این مورد می تواند برای شما گران تمام شود. وقتی که شما از بازاری که توقعات شما را به صورت کامل بجا نیاورده باشد ناامید می شوید و احساسات منفی به سراغ شما می آید که می تواند شما را در دام دزدان مالی بیاندازد.

شما باید توجه داشته باشید که بازار های سرمایه گزاری چه در حوزه ملی و چه در حوزه بورس ریسک هایی دارند. ریسک هایی که می تواند از دزدیده شدن سرمایه و کسب و کار شما تا پوشش ندادن دوران بازنشستگی شما را در بر گیرد.

شما می توانید به راحتی قربانی دزدان مالی شوید. حتی در بازار هایی که ظاهری امن را برای شما نمایش می دهند. برای مثال در همین بازار بورس اوراق بهادار تهران که عمده افراد با اطمینان خاطر در آن معامله می کنند می تواند بسیار خطرناک باشد. بله درست شنیدید! دزدان و حیله گران مالی بازار بورس نیز می توانند با سفته بازی و بالا و پایین بردن قیمت شما را هم از لحاظ روحی و روانی و هم از لحاظ مدیریت ریسک دچار مشکل کنند.

 

 

تهدید دزدان مالی در بازار های سرمایه گذاری

چگونه از حیله گران مالی در امان بمانیم

باید این را دانست که در مقابله با افرادی یا به اصطلاح حیله گران در بازار سرمایه‌، شما با هوشیاری و رعایت نکاتی که در زیر می‌آوریم تا حد ممکن در امان می‌مانید:

اول از همه چیز سعی کنید اطلاعات خود را در مورد بازاری که قصد سرمایه گزاری دارید کامل کنید و به درک و شناخت درستی از خود برسید. به این صورت که از خودتان بپرسید اگر من بخواهم وارد بازار بورس شوم آیا به علوم مالی و تحلیل فرآیندها علاقه دارم یا خیر؟ آیا این بازار با طبع و خصوصیات من سازگار است؟ یا از خود بپرسید اگر بخواهم وارد بازار خرید و فروش مسکن شوم آیا مهارت‌های چون فن بیان، ارتباطات و دیگر نکاتی که برای موفقیت در اینکار وجود دارد، جزء علایق من هست یا نیست؟

در قدم بعدی می توانید با امن نگه داشتن پسورد‌ها و رمز‌هایی که در اختیار دارید از لحاظ فیزیکی و الکترونیکی احتمال سرقت را تا حد زیادی کاهش دهید.

سعی کنید در هر بازاری که وارد می‌شوید با پیدا کردن چند فرد با تجربه و دارای سابقه  در آن حوزه مدتی کار کنید و مشورت بگیرید.

به روانشناسی و روند بازار شناخت پیدا بکنید و در این مسیر حرکت کنید.

به هر اخبار و اطلاعاتی که می‌شنوید به راحتی استناد نکنید.چون معمولا وقتی که شما اخبار را می‌شنوید اون خبر به اصطلاح سوخته است و سهام مربوطه تاثیر آن خبر را از مدتی قبل‌تر پیش خور کرده است.

باید بدانید که اگر در بازاری شما قصد حرکت خلاف روند بزرگ بازار را در پیش گرفتید تا حد زیادی شکست خواهید خورد و یا در دام دزدان مالی گرفتار می‌شوید. در آخر نیز باید گفت که شما با مشورت قبل از هر کار در کسب و کار خود و یا در بازارهای سرمایه گذاری می‌توانید ریسک‌های حاصل از ترفندهای دزدان مالی را به حداقل برسانید و با تقویت شم اقتصادی و تشخیص حرکت جریان های نقدینگی در کلیه بازارها سوار بر تورم شده و سرمایه خود را چندین برابر کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را کرده باشید.

چگونه از حیله گران مالی در امان بمانیم

منبع: وب سایت اول بورس

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *