مهمترین اطلاعات تحلیل تکنیکال به معامله گران

مهمترین اطلاعات تحلیل تکنیکال به معامله گران

مهم‌ترین اطلاعات تحلیل تکنیکال به معامله‌گران

برای ورود به بازار بورس باید اطلاعات کافی در زمینه‌های مرتبط با بورس و سرمایه‌گذاری را داشته باشید. اطلاعات کافی باید با بکارگیری تحلیل‌های لازم به منظور بررسی وضعیت بازار سهام و همین‌طور پیگیری اخبار مرتبط باشد تا سرمایه‌گذاری به طور هوشمندانه صورت گیرد و باعث کاهش ریسک‌های موجود شود. مهم‌ترین روش‌های استفاده فعالان بازار بورس جهت شناخت و انتخاب مناسب گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بورس، تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال هستند. در مقاله‌ی امروز قصد داریم مهم‌ترین اطلاعات تحلیل تکنیکال را بررسی نماییم. در صورتیکه می‌خواهید سهام شرکت‌های گوناگون را معامله کنید و از این راه در بورس سرمایه‌گذاری نمایید، توصیه می‌کنیم به موارد و موضوعاتی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت حتما توجه نمایید.

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

یکی از رایج‌ترین روش‌های تحلیلی در بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال است. این روش از تحلیل، بر روی داده‌ها و نمودار بازارها تمرکز دارد و با استفاده از آن‌ها الگوها و روند‌ها را شناسایی می‌کنند تا به پیش‌بینی قابل لمسی از آینده بازار برسند.

 

تحلیل تکنیکال چیست؟

 

ویژگی‌های تحلیل تکنیکال

  • کوتاه ‌مدت است
  • هزینه تحلیل کم است.
  • نمایش بهترین زمان ورود یا خروج را در کوتاه‌ مدت
  • خطای تحلیل ناشی از رعایت نکردن قواعد آن است. یادگیری آن ساده است.
  • با استفاده از نمودار، اندیكاتور و ابزار تحلیل می‌شود.

 

تاثیر دانش تحلیل تکنیکال بر عملکرد معاملاتی

بدون دانش و بکارگیری روش‌های تحلیل بورس، معامله‌‌کردن مثل پرتاب یک تاس است که احتمال آمدن عدد ۶ چندان زیاد نیست. این کار ریسک زیادی بر دوش سرمایه‌گذار می‌گذارد. تحلیل تکنیکال کلیدی است که می‌توانید با کمک آن تغییرات قیمت یک دارایی را بررسی نمایید و مناسب‌ترین زمان برای خرید و فروش آن را شناسایی کنید.

شباعت معامله‌گری با دیگر شغل‌ها

نمودارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال

نمودارها اطلاعات قیمت اوراق بهادار را در طول زمان به صورت گرافیکی نشان می‌دهند.

نمودارهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال شامل:

۱. نمودار خطی

۲. نمودار میله‌ای

۳. نمودار کندل استیک

استفاده از این نمودارها، به نوع اطلاعاتی که به دنبال آن هستید و سطح مهارت فردی شما بستگی دارد.

 

 

نمودار خطی

ساده‌ترین نمودار در تحلیل تکنیکال نمودار خطی است. این نمودار معمولاً قیمت نهایی نماد را در تایم فریمی که تعیین شده است، در طول زمان نمایش می‌دهد.

 

مطالب مهم دیگر
آیا معامله گران حرفه ای همه چیز را پیش بینی می‌کنند؟

نمودار خطی

نمودار میله‌ای

برای نشان دادن حرکت قیمت اوراق بهادار در یک دوره زمانی، نمودارهای میله‌ای بکار می‌روند. قیمت‌های باز شدن، بسته شدن، بالا و پایین سهام یا دیگر ابزارهای مالی در یک نمودار میله‌ای نشان داده می‌شوند. مجموعه‌ی این میله‌ها که از خطوط عمودی تشکیل شده است بیانگر هر نقطه قیمتی در بازه زمانی مشخص شده است.

 

نمودار میله‌ای

نمودار کندل استیک

قیمت‌های افتتاحیه، بالا، پایین و بسته شدن یک اوراق بهادار برای یک روز را، نمودار کندل استیک نمایش می‌دهد. قسمت پهن هر کندل بدنه نامیده می‌شود. این قسمت‌ها نشان می‌دهد که آیا قیمت بسته ‌شدن سهام بالاتر از قیمت اولیه و یا پایین‌تر است. خطوط نازک بلند بالا و پایین بدنه نمایانگر دامنه است که سایه نامیده می‌شود. به طور کلی تأثیر احساسات سرمایه‌گذاران را بر روی قیمت اوراق بهادار را، نمودار کندل استیک نمایش می‌دهد. همچنین توسط معامله‌گران جهت تعیین زمان ورود یا خروج از معاملات بکار می‌رود.

 

نمودار کندل استیک

 

حجم در تحلیل تکنیکال

به تعداد سهام و یا قراردادهایی که در یک مدت زمان مشخص، برحسب معمول در روز معامله می‌شود، حجم می‌گویند. یکی از جنبه‌های مهم تحلیل تکنیکال حجم است که جهت تایید روندها و الگوها استفاده می‌شود. هر نوع حرکت قیمتی به سمت بالا یا پایین با حجم به نسبت زیاد، قوی‌تر برداشت می‌شود. میزان حجم توسط تحلیل‌گران تحت کنترل قرار می‌گیرد تا به طرح‌های نوین در مورد تغییر روند آینده برسند. معمولاً اگر حجم در روند صعودی شروع به کاهش کند، بیانگر پایان روند صعودی است.

 

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

دو اصطلاح بسیار متداول در تحلیل تکنیکال، حمایت و مقاومت هستند. حمایت، قیمتی است که گمان می‌شود که تقاضا به مقدار لازم قوی است و از کاهش بیشتر قیمت جلوگیری می‌کند. این شرایط برای زمانی است که قیمت‌ اوراق به نقطه‌ای ارزان‌تر از ارزش حقیقی آن برسد. در نهایت علاقه در خریداران برای ورود به سرمایه گذاری ایجاد می‌شود و فروشندگان میل کمتری برای فروش در همان قیمت خواهند داشت. در صورتیکه مقاومت سطح قیمتی است که عیناً عکس این حالت شرح داده شده خواهد بود.

 

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

روندها

اغلب تحلیل‌گران روند را به عنوان مسیر معاملات خود رسم می‌کنند. سمت و سوی کلی بازار یا نمودار قیمتی یک دارایی را، روند نمایش می‌دهد. روندهای افزاینده و کاهنده در همه‌ی بازارها نظیر سهام، اوراق قرضه و معاملات آینده اتفاق می‌افتد. بکارگیری خط روند، یک روش معمول برای شناسایی روندها است.  روند افزاینده (صعودی) یک سری از نقاط پایین را به هم وصل می‌کند و سطح حمایتی را برای حرکت‌های بعدی قیمت نمایش می‌دهد. روند کاهنده (نزولی) یک سری نقاط اوج را به یکدیگر وصل می‌کند و یک سطح مقاومت را جهت حرکت‌های بعدی قیمت نشان می‌دهد.

روندها

 

مطالب مهم دیگر
از بعد سوم تحلیل چه میدانید؟

نقش اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال

مجموعه‌ای از نقاط داده هستند که یک نمودار راهنما را تشکیل می‌دهند. این نمودار با استفاده از محاسبات ریاضی طبق قیمت و حجم گذشته یک اوراق بهادار به منظور پیش‌بینی روند بازار آن انجام می‌شود. اندیکاتورها را بر اساس خصوصیات مشترکشان یعنی قیمت و حجم می‌توان تقسیم‌بندی نمود.

نکته قابل توجه این است که بررسی اندیکاتورها بیشتر از این که یک علم باشد یک هنر است. لذا ممکن است یک اندیکاتور یکسان، رفتارهای مختلفی را در اوراق بهادار متعدد نشان دهد. با مطالعه دقیق و تجربه، به مرور زمان مهارت مورد نیاز برای مطالعه درست اندیکاتورهای گوناگون کسب می‌شود.

 

 

ابزارهای تحلیل تکنیکال مفید کدامند؟

ایزی چارت

ابزاری است که به منظور بالاتر بردن سرعت دسترسی مشتریان به تحلیل تکنیکال در زمان انجام معاملات در سامانه معاملاتی ایزی تریدر ایجاد شده است. ایزی چارت با مجموعه‌ای کامل از امکانات و جایی برای رسم انواع الگوها ارائه شده و به طور رایگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مفید تریدر

سامانه معاملاتی مفید تریدر کلیه‌ی ابزارهای مورد نیاز برای تحلیل تکنیکال دقیق سهام و دیگر اوراق بهادار را در اختیار معامله‌گران گذاشته است. سامانه مفید تریدر یکی از قدیمی‌ترین، پرکاربردترین و محبوب‌ترین سامانه‌های معاملاتی در کل جهان محسوب می‌شود.

بورس ویو

یکی دیگر از سامانه‌های گسترش داده شده از طریق هلدینگ مالی مفید، بورس ویو است. سامانه بورس ویو بدون نیاز به کدنویسی قابلیت فیلترنویسی بنیادی و تکنیکال را ایجاد کرده است؛ و با استفاده از ابزار تحلیل تکنیکال بورس ویو می‌توانید از اندیکاتورهای مختلف و  قسمت‌های دیگر آن، رفتار آینده سهام و یا سایر اوراق بهادار را پیش‌بینی نمایید.

 

بورس ویو

نکات نهایی

در حقیقت تحلیل تكنیكال یک هنر است كه به شما این قابلیت را می‌دهد تا با استفاده از شیوه‌ها و تکنیک‌هایی كه شامل مجموعه‌ای از ابزار، نمودار، اندیکاتور و… است، به‌ تحلیل سهام بپردازید. نکته مهم‌تر این است كه در این گونه تحلیل به این مرحله می‌رسید كه اگر  اتفاقی برای سهم یا شاخصی اتفاق افتاد، انتظار بازار برای آن سهم و یا شاخص در آینده چه خواهد بود. تحلیل تکنیکال و تحلیل نموداری نه ‌تنها در بازارهای مالی نظیر بازار سرمایه مورد استفاده قرار می‌گیرد، بلكه در بازارهای دیگر نظیر بازار مسکن، بازار ارز و بازار‌های کالایی مانند فلزات رنگی و محصولات کشاورزی و… هم بکار می‌رود؛ در نتیجه شما با تحلیل تكنیكال می‌توانید فقط با تکیه‌بر دانش تكنیكی و نموداری خود و بدون توجه به اخبار، شایعات و عوامل تحلیل بنیادی، رفتار بازار (‌رفتار خریداران و فروشندگان) در آن را بررسی کنید.

 

 

منبع : اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *