نحوه شناسایی سریع صندوق‌های پر سود

صندوقهای سهامی

در مقاله پر سود‌ترین اوراق با درآمد ثابت به معرفی بهترین اوراق پر سود پرداختیم. در این مقاله به بررسی صندوق های سرمایه گذاری پر سود می‌پردازیم. سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری مزایای زیادی دارد. یکی از آنها قانونی بودن و وجود نظارت رسمی سازمان بورس اوراق بهادار و بانک مرکزی روی عملکرد و فعالیت این صندوق‌ها می‌باشد. دیگر عامل مهم سرمایه گذاری در این صندوق‌ها، وجود افراد متخصصی است که بر اساس تجربه و دانش فنی سرمایه های موجود در صندوق که پول شما نیز جزئی از این سرمایه می باشد را مدیریت می‌کنند و دیگری نیاز نیست شما بطور مستقیم در بورس سرمایه گذاری بکنید و اگر شغلی و بیزنسی دارید براحتی به کار خود ادامه دهید. ما در این مقاله قصد داریم به مهمترین نکات بطور خلاصه بپردازیم.

با توجه به شرایط اقتصاد تورمی کشور و وابستگی شدید صنایع و تولیدات داخلی به قیمت دلار با استفاده از این روش شما می‌توانید سرمایه خود از ریسک کم ارزش شدن و افت قدرت خرید حفظ بکنید.

برای سرمایه گذاری در بورس صندوق‌های زیادی تأسیس شده اند ولی مهم‌ترین صندوق های بورسی مورد بحث ما دو دسته می‌باشند.

  • صندوق‌های سرمایه گذاری در سهام
  • صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط

البته لازم است بدانید که در شرایطی که اوضاع کشور متلاطم می‌شود شما میتوانید سرمایه خود را براحتی از این صندوق‌ها خارج کرده و در صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت یا بانک‌ها سرمایه گذاری کنید.

 

نحوه شناسایی عملکرد

برای شناسایی بازدهی و بررسی عملکرد این صندوق‌ها ابتدا باید وارد سایت fipiran.com قسمت صندوق‌ها بشوید. در این قسمت لینک مجزایی برای هر یک از دو صندوق سهام و مختلط  قرارداده شده است که با انتخاب آن وارد صفحه اسامی صندوق‌های سهامی یا صندوق‌های مختلط می‌شوید. که در زیر مشاهده میفرمایید.

 

مطالب مهم دیگر
بررسی چند اصطلاح مهم در تابلوخوانی

صندوقهای سهامی

 

در بالای صفحه فیلترهایی وجود دارید که میتوان پارامترهای مهمی چون اندازه صندوق، درصد سود سالانه صندوق و نوع صندوق سهامی که قابل معامله هست (ETF) یا به صورت صدور و ابطالی را مشخص کنیم.

شما در این صفحه از روی دو پارامتر خالص ارزش دارایی‌ها و بازدهی سالانه میتوانید به ارزش صندوق پی ببرید و صندوق‌های با عملکرد بالا را انتخاب کنید.

نکته مهم : بعد از بررسی اولیه چند صندوق برای خود شما با کلیک بر روی اسم صندوق وارد صفحه اطلاعات کاملتر آن صدوق می‌شوید.در این قسمت شما باید از قسمت “اطلاعات صندوق” بازدهی ماهانه و سه ماهه صندوق را نیز چک کنید. چون ممکن اسن یک صندوق در چند ماه اول سال سود زیادی کرده باشد یا اینکه بعد از ریزش بازار تاسیس شده باشد و از روی بازدهی کل سال نتوان عملکرد جز صندوق را مشاهده کرد. با بررسی این قسمت خیال شما از عملکرد کنونی صندوق راحت می‌شود و بعد از تایید نهایی می‌توانید از طریق سایت صندوق ثبت نام کرده و صدور نهایی بزنید. این موارد برای هر دو صندوق سهامی و مختلط تفاوتی ندارد و باید بررسی شود. در عکس زیر این موارد به وضوح به شما نشان داده شده است.

 صندوقهای سهامی

مراحل سرمایه گذاری در صندوق‌ها

  • مراجعه به سایت صندوق یا شرکت سرمایه گذاری
  • ارائه اصل مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی)
  • تکمیل فرم درخواست صدور واحد سرمایه گذاری
  • واریز مبلغ خریداری واحدهای سرمایه گذاری به‌حساب صندوق
  • دریافت رسید درخواست صدور واحدهای سرمایه گذاری از نماینده مدیریت صندوق به صورت حضوری و با مهر صندوق. البته اکثر سایت‌های این صندوق‌ها در پنل کاربری شما رسید اینترنتی نیز به شما تحویل می‌دهند.

 

نحوه تخصیص دارایی در صندوق‌ها

 صندوق سرمایه گذاری در سهام

بخش اعظم دارایی‌های صندوق سرمایه گذاری در سهام که حداقل ۷۰ تا 80 درصد دارایی صندوق در فعالیت‌ها و سرمایه گذاری در سهام بورسی استفاده می‌شود. 2۰ تا 30 درصد باقیمانده از دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام هم بنا به تصمیم‌گیری مدیر صندوق به فعالیت‌‌های دیگری نظیر: سرمایه گذاری در انواع اوراق مشارکت، اوراق قرضه و کلیه اوراق با درآمد ثابت اختصاص پیدا می‌کند.

 صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق‌های مختلط هم موظف هستند که 40 تا نهایتا 60 درصد از دارایی‌هایشان را در سهام و ۴۰ تا 50 درصد را در انواع اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری کنند. این صندوقها گزینه‌ای میان صندوق‌های سرمایه گذاری با درآمد ثابت و صندوق‌های سرمایه گذاری در سهام هستند. امکان سود دهی این صندوق‌ها بیشتر از صندوق‌های درآمد ثابت است اما به دلیل فعالیت در بازار سهام، ریسک‌هایی نیز دارند. مزیت آنها اینست که سود بالاتری نسبت به صندوق‌های با درآمد ثابت دارند و از طرفی در شرایط حساس سیاسی و اقتصادی در بازار نسبت به صندوق‌های سهامی ریزش کمتری دارند.

امیدواریم که این مقاله برای شما دوستان عزیر مفید و کاربردی بوده باشد.

منبع: گروه آموزشی آکادمی اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *