راهکارهای جدید در مدیریت سرمایه

راهکارهای جدید در مدیریت سرمایه

بررسی راهکارهای مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه در معاملات، بورس، بازارهای مالی و… بیشترین تأثیر را در موفقیت افراد دارد. افراد حرفه‌ای با این دانش آشنا هستند و در مسیر افزایش سرمایه و بهبود معاملاتی از آن استفاده می‌کنند. باید با مدیریت داشتن از هدر رفتن ثروت خود جلوگیری کنید. مطمئنا این سؤال به ذهن شما خطور می‌کند که چطور سرمایه خود را مدیریت کنیم که ضرر نکنیم؟ قبل از هر چیزی باید با مفهوم مدیریت مالی و سرمایه آشنا شده و بعد سراغ راهکارها بروید. در این مقاله در مورد این موارد اطلاعاتی برای آشنایی شما آورده‌ایم.

بررسی راهکارهای مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه چیست؟

مدیریت سرمایه می‌تواند یک استراتژی مالی برای تضمین نهایت کارایی در جریانات نقدی شرکت باشد، در واقع همان مدیریت پول شرکت است اما کمی پیچیده‌تر و دقیق‌تر. در واقع ورود و خروج به موقع در معاملات مالی مفهوم دیگر مدیریت کردن سرمایه می‌باشد. معامله گران حرفه‌ای قبل از انجام هر معامله‌ای درصد ضررکرد آن را می‌سنجند. برای اینکه بتوانید سرمایه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنید باید با اصول آن آشنا باشید. هیچ تفاوتی ندارد که شما چه شغلی دارید در هر صورت باید با قوانین معامله آشنا باشید. یکی از مهمترین اصول این است که اندازه گلیمتان پا دراز کنید، یعنی در حدی سرمایه‌گذاری کنید که اگر ضرر کردید بتوانید از پس آن بر بیاید.

مدیریت سرمایه چیست؟

 

استراتژی‌های مدیریت کردن سرمایه

مهمترین اصل مدیریت مالی و سرمایه‌ای، رعایت تعادل است. هدف در این روش به دست آوردن حداکثر بهره‌وری می‌باشد. استراتژی‌های مدیریت سرمایه در کل سه دسته می باشند که عبارتند از:

۱– محافظه کارانه:

استراتژی محافظه کارانه همان تامین مالی سرمایه در گردش است البته با سود و ریسک پایین. سرمایه در گردش در این استراتژی از منابع بلندمدت تامین می‌شود. در این استراتژی از دارایی‌های ثابت و جاری استفاده می‌شود.

۲– تهاجمی:

در این نوع استراتژی سود مهمتر است و سود بالا با ریسک بالا را قبول دارند. از این استراتژی برای دارایی‌های ثابت و میزانی از سرمایه در گردش استفاده می‌شود.

۳– پوشش ریسک:

این استراتژی مابین استراتژی‌های تهاجمی و محافظه کارانه قرار دارد.

 

مطالب مهم دیگر
فرآیند ZONE چیست؟

استراتژی‌های مدیریت کردن سرمایه

 

 

راهکارهای مدیریت کردن سرمایه برای معامله گرها

معامله‌گران به خاطر پایین آوردن ریسک و رشد کردن در معاملات به مدیریت کردن سرمایه خود می‌پردازند. معامله‌گران دنبال کنترل کردن ریسک معاملات هستند. در این قسمت از مقاله سه راهکار ویژه برای معامله‌گرها جهت مدیریت کردن سرمایه خود ارائه می‌دهیم. این سه راهکار مدیریت سرمایه عبارتند از:

۱– تخصیص بودجه:

معامله‌گرها باید سیستمی جهت تخصیص سرمایه برای معاملات خود در هر بازاری داشته باشند، یعنی معامله‌گر تصمیم به شرکت در یک معامله می‌گیرد و برای تخصیص دادن بودجه آن به یک سیستم نیاز دارد.

۲– اندازه موقعیت:

اندازه موقعیت در واقع تصمیم‌گیری برای اندازه تخصیص بودجه و ریسک معامله می‌باشد. اندازه موقعیت در واقع برای این مهم است که به واسطه آن معامله‌گر تعیین می‌کند چقدر می‌خواهد پول بگذارد.

۳– استفاده از حد ضرر:

این مؤلفه تعیین کننده میزان ضرری است که معامله گر توان مقابله با آن را دارد. معامله‌گر خطی نشان دهنده میزان ضرر روی نمودار رسم می‌کند و میزان ضرر را به این شیوه محدود می‌کند.

راهکارهای مدیریت کردن سرمایه برای معامله گرها

 

راهکارهای جدید مدیریت سرمایه در معامله‌های ارزی

راهکارهای زیادی برای مدیریت سرمایه در معاملات ارزی ارائه شده‌اند که کاربردی‌ترین نمونه‌های آنها را در این قسمت از مقاله بیان می‌کنیم. این راهکارها عبارتند از:

۱– راهکار سبد سرمایه‌گذاری:

بازار ارز بسیار پر نوسان است و ریسک سرمایه‌گذاری در آن هم بالاست. سرمایه‌گذار بهتر است بودجه‌ای که به سرمایه‌گذاری اختصاص داده است را در سبدهای متنوع تقسیم بندی کند. در واقع می‌تواند مقداری از سرمایه را صرف هولد کردن و مقداری را صرف سرمایه‌گذاری کوتاه مدت نماید. هرچه سبد سرمایه‌گذاری متنوع‌تر باشد میزان ریسک آن کمتر می‌شود ولی با افزایش تنوع احتمال سود هم پایین‌تر خواهد آمد.  دیگر عیب این روش پایین آمدن تمرکز معامله‌گر و بالا رفتن هزینه‌ها است.

۲– در نظر گرفتن بازه زمانی برای سرمایه‌گذاری:

از دیگر راهکارهای مدیریت کردن سرمایه تعیین کردن بازه زمانی برای انجام سرمایه‌گذاری می‌باشد. وقتی بازه زمانی تعیین شود استهلاک پول شما کاهش پیدا می‌کند. در اصل تعیین بازه زمانی باعث به دست آوردن چشم‌انداز روشنی از میزان خرید و فروشتان می‌شود و از هیجانی عمل کردن شما جلوگیری می‌کند.

۳– مدیریت منفعل برای سرمایه‌گذاری:

مدیریت منفعل معمولاً برای سرمایه‌گذارانی موفقیت آمیز است که با توجه به علم خود و تحلیل معاملات و بازار برای خود پرتفوی سرمایه‌گذاری تعیین می‌کنند، سبد دارایی تشکیل می‌دهند و خود کنار می‌نشینند و منتظر سود می‌شوند. این روش هزینه و کارمزد پایینی هم دارد. البته ناگفته نماند احتمال ضرر و حد ضرر در این معاملات هم افزایش خواهد یافت.

۴– مدیریت‌های سرمایه‌ای فعال:

در این روش مدیریت سرمایه‌گذاری توسط خود سرمایه‌گذار و لحظه به لحظه انجام می‌شود. در این روش معاملات زیادی انجام می‌شوند و احتمال اینکه سود بیشتری نصیب سرمایه‌گذار شود افزایش پیدا می‌کند. کارمزد این روش بیشتر از مدیریت منفعل می‌باشد.

 

مطالب مهم دیگر
اساس ترین نکات ناگفته از بازارهای مالی

راهکارهای جدید مدیریت سرمایه در معامله‌های ارزی

 

کلام آخر

راهکارهای زیادی مثل استراتژی ترکیبی، برون سپاری، روش های تهاجمی و… برای مدیریت سرمایه وجود دارند که در این مقاله بیان نکردیم. این مدیریت برای به دست آوردن سود و رشد بیشتر است. در هر صورت فردی که اقدام به مدیریت نمودن سرمایه‌گذاری می‌کند باید مهارت و سابقه لازم را داشته باشد و به صورت حرفه‌ای این کار را انجام دهد. شاید یاد گرفتن و استفاده از راهکارهای مدیریت کردن سرمایه کمی پیچیده و وقت گیر باشد، اما بسیار مفید است. باید این راهکارها را در مسیر معاملات خود به کار بگیرید تا بهترین نتیجه را کسب کنید و بیشترین سوددهی را با کمترین ریسک به دست آورید.

منبع: اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *