شناسایی وضعیت سود یا زیان انباشته شرکت

وضعیت سود یا زیان شرکت

در این ویدئوی آموزشی به بررسی روش های شناسایی سریع اینکه شرکتی که سهامشو می‌خواهیم بخریم سود زا هست یا زیان ده می‌پردازیم. که بر این اساس بتوانیم انتخاب بهتری در سهام خود داشته باشیم.

 

 

 

انواع سود ( مهمترین ها)

سود نا خالص

سود عملیاتی

سود خالص

 

انواع سود

سود‌ (زیان) ناخالص

برای به دست آوردن این سود از کسر کردن میزان فروش شرکت از بهای تمام‌شده کالای فروخته‌شده که به معنای هزینه‌های مستقیم مربوط به تولید و فروش محصولات است، محاسبه می‌شود. هزینه ای که صرف تولید محصولات شرکت می شود شامل هزینه هایی مثل هزینه‌ی سربار، هزینه مواد اولیه، هزینه نیروی انسانی و یا سایر هزینه‌هایی که در تولید و یا فروش محصولات و خدمات به صورت مستقیم اثرگذارند، در نظر گرفته می‌شود.

 

سود ناخالص

سود (زیان) عملیاتی

این سود از کسر کردن هزینه‌های عمومی، اداری و تشکیلاتی در کنار سایر هزینه های مشابه از سود‌ و یا زیان‌ ناخالص به دست می آید.

سود عملیاتی

 

 

سود‌ (زیان خالص)

با کسر کردن سود و یا زیان عملیات متوقف شده پس از کسر مالیات از سود‌ یا زیان‌ خالص عملیات در حال تداوم، سود‌ و یا زیان‌ خالص را در شرکت محاسبه می‌کنیم. که همه این موارد در صورت مالی سود و زیان شرکت قابل مشاهده است.

سود خالص

 

نحوه محاسبه سود و زیاد در شرکت ها

مازاد سودی که شرکت ها بعد از هزینه های خود به دست می آورند را سود یک سال مالی شرکت می‌نامند. اگر در طی یکسال کارکرد شرکت هزینه‌های مالی بیش از درآمد حاصله‌ی شرکت باشد، شرکت فوق را یک شرکت زیان ده می‌نامند. در واقع بر اساس علم اقتصاد تفاوت بین درامد و هزینه را سود می‌گویند. طبیعتا هر شرکتی که سود بالاتری از کالا و فروش خدمات خود بدست بیاورد شرکت سود ده و خوبی جهت سرمایه‌گذاری ‌می باشد. همچنین ما میتوانیم با مراجعه به صورت مالی سود و زیان شرکت طبق ویدئوی ضمیمه این مقاله بررسی کنیم که آیا شرکت سود ده بود یا زیان ده؟

مطالب مهم دیگر
3 فاکتور مهم در گزارش های سه ماهه

 

 

منبع : اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *