چگونه با حد ضرر مصون بمانیم؟

حد ضرر

حدضرر (Stop Loss) یکی از مهمترین قسمت‌های استراتژی معامله کردن در تمامی بازارهای مالی می‌باشد. ورود به یک معامله بدون رعایت حد ضرر یعنی عدم رعایت مدیریت سرمایه و همانند بازی با آتش خطرناک می‌باشد. شما برای گرفتن سود از بازارهای مالی باید یک نکته بسیار مهم را بدانید و آن نکته اینست که روند بازارها و حرکت قیمت همیشه در حال تغییر می‌باشد و تا زمانی که برای خودیک استراتژی معاملاتی مشخص نداشته باشید سرمایه شما در دستان آقای بازار قرار دارد. ممکن است در مقطعی بتوانید سود خوبی کنید ولی مطمن باشید در آینده‌ی در پیشرو معاملاتی خود بزودی بیشتر سرمایه خود را از دست می‌دهید. بازارهای مالی همانطور که سودهای بینظیر نصیب معامله گران حرفه‌ای و صبور میکنند به همان میزان نیز بیرحم می‌باشند. حتی با زمان‌هایی مواجه می‌شوید که ممکن است بهتر باشد مدتی در بازار معامله نکنید و فقط نظاره گر باشید و می‌توانید در این زمان پول‌های خود را وارد صندوق های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت یا اوراق با درآمد ثابت بکنید. حد ضرر همچون یک استراتژی روانشناسی مناسب در کنار مهارتهای معامله گری شما می‌تواند با ایجاد آرامش در شما، باعث تسلط و کنترل قوی شما روی بازارهای مالی شود.

 

چگونه حد ضرر تعیین کنیم

شما برای تشخیص صحیح گذاشتن حد ضرر باید تحلیل تکنیکال بلد باشید. از طریق ابزارهایی همچون قله‌ها و دره ها، فیبوناچی، امواج الیوتی، الگوهای بازگشتی و الگوهای ادامه دهنده و غیره می‌توانید خطوط حمایت را روی نمودار قیمت سهام مشخص نمایید.

ولی بطور خلاصه معمولا بر اساس قیمت روز سهم ما باید کف حمایتی موج قبلی سهم را بعنوان اولین حدضرر سهم مشخص کنیم. برای اینکه درک این مطلب برای شما آسان شود لطفا به شکل زیر دقت بفرمایید.

مطالب مهم دیگر
تاثیر نوسانات ارزی بر اقتصاد و تورم

شکل بالا نمودار سهم غنوش در تاریخ 14 مهر 1400 می باشد. که طبق توضیحات گفته شده کف موج قبلی (دره قبلی) بعنوان حد ضرر اول سهم مشخص شده و در صورت ریسک پذیری بیشتر و مطلع شدن در اخبار خوب در این شرکت و امید برای رشد قیمت سهم حد ضرر دوم و سوم این سهم نیز روی نمودار مشخص شده است.

 

حد ضرر روی نمودار

 

تعیین حد ضرر شناور

حد ضرر شناور یعنی ما در حین معاملات خود با شرایطی مواجه میشویم که موقعیت حد ضرر خود را تغییر می‌دهیم و آنرا بالاتر یا پایین تر میاوریم. مثلا فرض کنید سهم با قیمت 200  و حد ضرر 170 با رشد خوبی مواجه میشود و مثلا از نقطه خرید 50 درصد رشد میکند و به قیمت 300 می رسد در این حالت ما برای اینکه از سودی که کردیم محافظت کنیم و در صورت شروع روند نزولی سیو سود کنیم، میایم روی قیمت 300 تومن حد ضرر رو کف دره قبلی قرار میدیم که فرض میکنیم اینجا 270 تومان می‌باشد در این حالت اگر قیمت سهم به تارگت مورد نظر ما  رسید(یعنی همان حد سود) از سهم خارج می‌شویم ولی اگر هنوز به تارگت مورد نظر ما نرسیده بود و در صورت شکل گیری روند نزولی سریعا در قیمت 270 از سهم خارج میشیم و دیگه منتظر نمی مونیم قیمت سهم به حد ضرر اولیه 170 تومان برسد تا از سهم خارج شویم. با اینکار در صورتیکه سهم با افت مواجه شد با بررسی الگوهای آتی قیمت سهم و در نظر گرفتن شرایط تکنیکال و بنیادی سهم، میتوانیم در قیمت مناسب مجدد وارد این سهم شده و از صعود بعدی سهم نیز منتفع شویم.

تعیین حد ضرر در اصل وابسته به استراتژی معاملاتی شما می‌باشد که قصد ورود کوتاه مدت (نوسانی) در سهم دارید یا قصد نگهداری بلند مدت سهم. البته در حالت نگهداری بلند مدت سهم هرچند بنیادی نیز بهتر است حد ضرر بگذارید ولی در این حالت حد ضرر شما  بیشتر از حالت کوتاه مدتی یا نوسانی قرار می‌گیرد.

مطالب مهم دیگر
بررسی انواع حد زیان و درصدهای مجاز ضرر

 

چند نکته مهم برای تعیین حد ضرر مناسب

  1. حد را نباید با فاصله خیلی زیاد یا فاصله خیلی کم از قیمت خرید سهم قرار دهید.
  2. یکی از بهترین موارد حد ضرر استفاده گذاشتن استفاده از ریسک به ریوارد سه به یک است. یعنی اگر شما مثلا قصد دارید از قیمت روز سهم 30 درصد سود بگیرید(30 درصد بالای قیمت روز سهم) حد ضرر شما باید نهایتا 10 درصد پایین تر از قیمت روز سهم باشد.(با این کار همزمان نیز مدیریت سرمایه را رعایت کرده اید)
  3. در معاملات کوتاه مدتی حد ضرر خود را روی کف حمایتی اول دره قبلی قرار بدهید.
  4. وقتی قیمت سهام کف حمایتی خود را شکوند یا به اصطلاح حد ضرر خود را به سمت پایین قطع کرد سریعا از سهم خارج شوید. مطمئن باشید در قیمت مناسب تر به سهم ورود خواهید کرد.
  5. حدضرر برای جلوگیری از خشم و انتقام از بازار است‌. ضرر بیشتر از نظر روانی شما را بهم میریزد و عملکرد معاملاتی شما را ضعیف میکند.
  6. با تعیین حد ضرر آرامش و نظم معاملاتی پیدا می‌کنید و شما برای بازار تعیین تکلیف می‌کنید.

در پایان امیدواریم که از خواندن این مقاله کاربردی لذت برده باشید و توصیه میکنیم که حتما در بازار بورس، بازار کریپتو کارنسی و بازار فارکس هیچگاه حد ضرر را فراموش نکنید.

 

منبع: گروه آموزشی آکادمی اول بورس

1 دیدگاه برای “چگونه با حد ضرر مصون بمانیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *