نحوه سرمایه گذاری در استارت آپ ها

شاخص استارت اپ ها

 

مبحث سرمایه گذاری و ایجاد درآمد مولد و غیر مولد یک امر مهم برای عموم مردم است و  تنها مختص ثروتمندان نیست. ما دراین مقاله بیشتر به نحوه سرمایه گذاری در استارت آپ ها می پردازیم. هر کس می تواند به سهم خود و با توجه به درآمد و پس اندازی که دارد، سرمایه ی خود را رشد دهد و البته باید اقدامات و ریسک هایی در این مسیر انجام دهد. پس سرمایه گذاری برای همه میسر میباشد اما در کشور ما به دلیل بالا بودن نرخ تورم و نوسانات اخبار سیاسی بر روی اقتصاد کشور اندکی نیاز به دقت بیشتر در انجام اینکار میباشد. به ویژه برای آنها که سرمایه زیادی ندارند و نگران این هستند که همان سرمایه کم خود را نیز از دست بدهند. اما با همه این شرایط باز هم کسانی هستند که می توانند سرمایه خود را زیاد کنند و همین افراد می‌ توانند نمونه های مناسبی جهت مشاوره گرفتن و الگوهای موفق کسب کارهای مشابه باشند. بهتر است در مواردی که سرمایه شما به زمان نیاز دارد تا آماده شود، در این فرصت می توانید برای شناسایی بازار خود زمان بگذارید، با مشتری های احتمالی وارد مذاکره شوید و اطلاعات لازم را جمع آوری کنید. هر چقدر بیشتر برای استارت آپ زمان بگذارید و هوشمندانه تر عمل کنید، شانس شما بعنوان یک کارآفرین برای دریافت سرمایه گذار بیشتر خواهد شد. همین که یک ایده خوب داشته باشید کافی نخواهد بود. اگر می‌خواهید سرمایه گذاری برای راه اندازی استارت آپ شما از بیرون انجام شود، باید خیلی رو جنبه های متفاوت طرح کسب و کار خود کار کرده باشید و مطمئن باشید که بازار هدف و مشتری مخصوص به خود را دارد چون عدم بازدهی کسب و کار بعد از مدتی موجب دلسردی نیروهای شما و سرمایه گذاران می‌شود و همین عامل 90 درصد علت شکست بسیاری از کسب و کارها در طول تاریخ بوده است.

 

 

اهداف مختلف از سرمایه گذاری

  •  سرمایه گذاری جهت حفظ ارزش پول (ریسک کم) مثل سرمایه گذاران در بانک
  • سرمایه گذاری جهت بدست آوردن سودهای زیاد در سال (پر ریسک ) مثل سرمایه گذاری در بورس، فارکس و ارزهای دیجیتال
  • سرمایه گذاران بلند مدتی (ریسک معقول) مثل سرمایه گذاری در زمین، ملک و طلا
  • سرمایه گذاری خیلی پر ریسک مثل سرمایه گذاری در یک استارت تاپ نوظهور
مطالب مهم دیگر
علت ناکامی معامله گران در مدیریت سرمایه

 

استارت اپ ها

 

 

سرمایه گذاری برای راه اندازی استارت آپ

استارت آپ کسب کار یا به اصطلاح بیزینس نوپایی است که به منظور رسیدن به اهداف درآمدی مشخص در ازای فروش کالا یا خدمات تخصصی ایجاد می‌شود. معمولا سرمایه گذاری در استارت آپ ها چون در ابتدای کار هستند و با خیلی از چالش‌ها و رقبای غول در کسب و کار خود روبرو هستند، جز سرمایه گذاری های پر ریسک به شمار می آید و البته به طبع می‌تواند در صورت موفقیت سودهای عجیبی را به مالکین و سهامداران خود برساند.

 

 

راه های تأمین مالی سرمایه اولیه یک استارت آپ

از بین راه های متفاوت تأمین مالی برای استارت آپها سه راه اصلی برای راه اندازی استارت آپ وجود دارد:

  • سرمایه گذاری شخصی
  •  سرمایه گذاری از اشخاص و نهادهای بیرونی (اسپانسرینگ)
  • سرمایه گذاری به صورت شراکت در سهام شرکت مورد نظر (سرمایه گذاری مشارکتی)

 

استارت اپ ها

 

سرمایه گذاری شخصی در استارت آپ

بیشتر استارت آپ ها با سرمایه خود شخص یا اشخاص کارآفرین راه اندازی می شوند.

اما گروهی ترجیح میدهند به جای این کار یک سرمایه گذار داشته باشند. راه اندازی استارتاپ با سرمایه کم یا بدون نیاز به سرمایه خاص یک مزیت بسیار مهم برای آن کسب و کار میباشد. مثلا شخصی که طراحی وب سایت و یا سئو بداند نیاز نیست در ابتدای کارش برای راه اندازی این قسمت هزینه خاصی انجام دهد.

در عین حال کسب و کارهایی هستند که صاحبان آن ترجیح می‌دهند که به جای این کار یک سرمایه گذار داشته باشند. جز جدایی ناپذیر هر استارت آپی بازاریابی و تبلیغات هوشمند آن در ابتدای کار می باشد تا کم کم چرخ کسب و کار شروع به حرکت کند. اگر استارت آپ بتواند از پس هزینه های خودش بر بیاید، می تواند قویتر و با تسلط بیشتری عمل کند و شانس موفقیت بالاتری داشته باشد چون هر شخصی که در سرمایه گذاری کسب و کار ما شریک بشود قطعا سوالات و چالش هایی دارد و باید توجیه شود در حین مراحل کار تا با اطلاعات بیشتر و خیال آسوده تری سرمایه گذاری خود را ادامه دهد. تأمین مالی از طریق وام نیز در این حوزه قرار میگیرد.

 

 

سرمایه گذاری برای راه اندازی استارت آپ از بیرون

سرمایه گذاری توسط اشخاص و نهادها از بیرون نوعی قرض کردن پول است که بعد از مدتی سرمایه گذار می تواند با بازدهی بالا یا حتی ضرر در سرمایه گذاری خود مواجه شوند.بهترین حالت سرمایه گذاری در این مدل این است که این پول برای پیشرفت کسب و کار بر اساس طرح توجیهی تاییده شده کسب و کار خرج شود تا بهترین بازدهی را داشته باشد. معمولا سرمایه گذاران خارجی خود افراد با اطلاعات و با دانشی میباشند و بدون جذاب بودن بیزینس پلان کسب و کار  و یا توجیه پذیر نبودن بازدهی هیچگاه به شما کمک نخواهند کرد.

مطالب مهم دیگر
از بعد سوم تحلیل چه میدانید؟

 جذابیت بالا طرح کسب و کار برای مصرف کننده نهایی، به روز بودن و بازدهی زود از مهمترین عواملی هستند که موجب تحریک بیشتر سرمایه گذاران خارجی در کسب و کار ما می‌شوند.

 

استارت اپ ها

 

 

سرمایه گذاری به صورت شراکتی در سهام شرکت

در این نوع سرمایه گذاری یک شخصی از خارج از مجموعه سرمایه اش را در اختیار استارت آپ قرار می دهد و در ازای آن مالک بخشی از سهام استارت آپ میشود. افرادی که به این شکل سرمایه گذاری می کنند معمولا سخت تر پیدا میشوند زیرا در این روش سرمایه گذار عملا در سود و زیان شرکت سهیم است و قطعیتی وجود ندارد که حتما موجب بازدهی پولی که گذاشته بشود. معمولا شخصی که از این طریق سرمایه گذاری میکند دو ویژگی مهم دارد اول اینکه خود کارآفرین یا علاقه زیادی به کارآفرینی دارد و دوم اینکه جذابیت بالای پروژه ی شما با ریسک پذیری آن شخص جور درآمده و نهایتا منجر به سرمایه گذاری شراکتی این شخص یا اشخاص در کسب و کار شما شده است. این مدل سرمایه گذاران معمولا بر روی بلند مدت و آینده پروژه حساب باز کرده اند.

نا گفته نماند که این کار برای شخص کارآفرین سود دیگری هم دارد که آن این است که وقتی یک نفر را به عنوان سهام دار وارد کسب و کار خود می کنید، در واقع از بازار، تجربه و تخصص و انرژی او نیز بعنوان یکی از نیروهای کار بصورت مستقیم یا غیر مستقیم استفاده می کنید و همین موجب رشد و پیشرفت سریع تر استارت آپ می شود. البته باید بدانید که از این به بعد این شخص در کلیه تصمیم گیری های شما نظرش دخیل است و باید از عملکردهای آتی و استراتژی های شما کاملا مطلع باشد.

 

منبع: آکادمی تخصصی اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *