دسترسی سریع
در این مقاله بررسی میکنیم که نحوه توزیع طلا در سطح جهان به چه صورت است. در بخش دوم مقاله به معرفی مهمترین منابع فعال طلا و بررسی ذخایر طلای آن ها میپردازیم. همانطور که میدانید میزان عرضه و تقاضای مردم و دولت ها اثر مستقیم بر قیمت طلا در کلیه نقاط جهان میگذارد. در سالهای ابتدایی پیدایش طلا استفاده طلا صرفا توسط کشورها مجاز بود یعنی افراد عادی مجاز به استفاده از طلا نبودند. کم کم افرادی که متمول تر بودند و در خانواده های اشرافی و سلطنتی قرار داشتند توسط دولت ها مجاز شدند که از طلا استفاده بکنند. و بعدها حدود بعد از دهه 1900 میلادی عموم افراد نیز مجاز شدند که بتوانند از طلا استفاده کرده یا به خرید و فروش آن بپردازند. کشورهای جهان از زمانی که متوجه شدند طلا به عنوان نوعی شبه ارز و کالای استراتژیک در حوزه سرمایه گذاری در سطح جهان مورد قبول عموم دولت ها و مردم جهان قرار گرفته است، به عنوان عاملی مهم و استراتژیک سیاست های پولی در این زمینه اجرا کردند.
یکی از این سیاست های انقباضی و یا انبساطی دولت ها، ایجاد قوانین در زمینه اینکه هر مسافر جهت خروج از کشور نهایتا چند گرم طلا میتواند با خود حمل کند، میباشد. یعنی به راحتی از طریق همین سیاست دولتها می توانند به میزان ورود یا خروج طلا در کشور خود تا حدی نظارت داشته باشند.
نسبت درصدهای تقسیم طلا در جهان
- 50 درصد طلای موجود در جهان در صنعت گوهر سازی استفاده میشود. که این 50 درصد طلا در مقیاس متفاوتی برای خانواده های معمولی و خانواده های سلطنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
- 40 درصد از طلای جهان جهت امور سرمایه گذاری مصرف میشود. این سرمایه گذاری در قالب انواع شمش طلا و سکه های طلا توسط مردم و بانک های مرکزی کشورها نگهداری میشود.
- 10 درصد از منابع طلای جهان جهت امور درمانی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
در حال حاضر بیش از نیمی از طلای جهان به صورت فعال و آماده به استفاده در کشور آفریقای جنوبی قرار گرفته است. در سال 1905 تا سال 2007 میلادی حدود 1470 تن از طلای موجود در سطح جهان که معادل 79 درصد از ذخایر طلای کل جهان در آن بازه زمانی بود توسط آفریقای جنوبی تولید و استخراج شد. جالب است بدانید که در سال 2007 کشور چین به عنوان رقیبی جدید برای آفریقا با تولید 270 تن طلا توانست دومین کشور برتر و دارای حرف در زمینه طلا باشد.
جالب است بدانید در طی سالهای اخیر کشور هند در کنار کشور چین به عنوان بزرگترین مصرف کنندگان طلا در سطح جهان شناخته شده اند. از همین جا می توان فهمید که تقاضای خرید و فروش طلا در دو کشور هند و چین میتواند اثر قابل توجهی بر قیمت طلای جهانی داشته باشد.
بزرگترین معادل طلای جهان
بزرگترین معادن طلای جهان بر اساس گزارشات و رده بندی های انجام شده تا پایان سال 2020 بر اساس موارد زیر بوده است:
۱. معدن مورانتو واقع در کشور ازبکستان با ذخیره طلای دو میلیون اونس
این معدن شامل شامل یک معدن روباز و فعالیتهای استخراج صنعتی است که توسط شرکت دولتی Navoi اداره میشود. معدن مورانتو حدود ۳.۳ کیلومتر طول، ۲.۵ کیلومتر پهنا و ۶۰۰ متر عمق دارد. با توجه به میزان ذخایر این معدن که بیش از ۱۵۰ میلیون اونس برآورد شده است، کارشناسان پیش بینی کرده اند که می تواند سالیان دیگری رده اولی خود در سطح منابع طلای جهان را حفظ کند.
۲. معدن کارلین در شهر الکو از ایالت نوادای آمریکا با ذخیره طلای حدود یک میلیون و ۶۶۵ هزار اونس
وسعت این معدن حدود 56 کیلومتر مربع میباشد. این معدن در سال ۲۰۲۰ توانست یک میلیون و ۶۶۵ هزار اونس ذخایر طلا ایجاد بکند و جز معادنی است که هر ساله رشد خوبی در تولید بیشتر طلا دارد. در سال 2020 این معدن حدود 28 درصد رشد در تولیدات طلای خود داشت.
۳- معدن اولمپیادا واقع در کشور روسیه با ظرفیت طلای یک میلیون و ۲۰۰ هزار اونس
معدن اولمپیادا متعلق است به شرکت پولیوس . این شرکت روسی فعالیت خود را در سال ۱۹۹۶ آغاز کرد. سنگ معدنی استخراج شده از این معدن در سه کارخانه با مجموع ظرفیت سالانه ۱۳ میلیون تن فرآوری میشود. روند تولید این معدن در سال 2020 نسبت به سال قبل خود کاهشی بوده است.
۴- معدن پوئبلو ویه خو واقع در جمهوری دومینیکن با ظرفیت طلای ۹۰۳ هزار اونس
معدن پوئبلو ویه خو در حدود ۱۰۰ کیلومتری شهر سانتو دومینگو، پایتخت واقع شده استتولیدات طلای این معدن از ۹۸۳ هزار اونس در سال ۲۰۱۹ به ۹۰۳ هزار اونس در سال ۲۰۲۰ رسید که افت حدود 9 درصدی داشته است.
.
۵- معدن گرسبرگ در کشور اندونزی با ظرفیت طلای ۸۴۸ هزار اونس
جالب است بدانید که این معدن علاوه بر طلا ذخایر مس نیز دارد که در سال ۱۹۳۶ توسط یک زمین شناس هلندی کشف شد که آن را ارتسبرگ یا کوه سنگ نامید. تولیدات طلای این معدن بزرگ در سال ۲۰۰۱ بالای سه میلیون و ۵۰۰ هزار اونس بود. تولیدات طلای این معدن از ۸۳۳ هزار اونس در سال ۲۰۱۹ به ۸۴۸ هزار اونس در سال ۲۰۲۰ رسید که حدود 2 تا3 درصد کاهش در روند تولید خود داشته است.
۶- معدن کادیا ایست واقع در کشور استرالیا با ظرفیت طلای ۸۲۳ هزار اونس
این معدن توانست در سال 2020 حدود 823 هزار اونس طلا استخراج کند. میزان ذخایر طلای این معدن در سال 2019 حدود 870 هزار انس بوده است که در سال 2020 روند تولید طلای این معدن حدود 6 درصد کاهش داشته است.
۷- معدن کیبالی واقع در جمهوری کنگو واقع در آفریقا با ظرفیت طلای ۸۰۸ هزار اونس
جمهوری کنگو یک جمهوری مستقل است که با اینکه در افریقا واقع شده است پایتخت جداگانه ای به نام برازاویل دارد. این معدن خوب طلا در سال 2020 توانست حدود 808 هزار اونس طلا استخراج کند و در سال 2019 توانسته بود حدود 813 هزار تن طلا استخراج کرد. (حدود یک درصد کاهش)
۸- معدن کورتز واقع در نوادای آمریکا با ظرفیت طلای ۷۹۹ هزار اونس
این معدن طلا در محدوده لاندر و اورکا کانتی در ایالت نوادای واقع شده است. این معدن در سال 2020 حدود 797 هزار انس طلا استخراج کردن که نسبت به سال گذشته خود 17 درصد افت در تولید خود داشته است.
۹- معدن لیهیر واقع در کشور ایرلند با ظرفیت طلای 772 هزار اونس
این معدن در جزیره زیبای آنیولام قرارگرفته است. و در سال 2020 این معدن توانست 772 هزار انس طلا تولید کند که حدود 13 درصد نسبت به سال گذشته خود کاهش تولید داشته است.
۱۰- معدن لولو گونکوتو واقع در کشور مالی با ظرفیت طلای ۶۸۰ هزار اونس
این معدن طلا در مجاورت مرز سنگال و رودخانه فالمه قرار گرفته است. و در سال 2020 توانست 680 هزار انس طلا تولید بکند. این معدن در سال 2019 حدود 715 هزار انس طلا تولید کرده بود.
امیدواریم که از خواندن این مقاله بسیار با ارزش لذت برده باشید و اطلاعات خود در زمینه طلا را بهتر کرده باشید.