دسترسی سریع
در این مقاله قصد داریم به بررسی مهمترین نکات تفاوتها و شباهتهای شغل معاملهگری با دیگر شغل ها بپردازیم.
تفاوت شغل معامله گری با دیگر شغل ها
فردی که هدفش انتخاب یکی از شغل های سطح بالای جامعه است. مسیر مشخصی را برگزیده و شروع به زمانبندی و برنامه ریزی میکند. این افراد با توجه به انتخابشان، میدانند چه درس ها و مهارت هایی را باید تمرین و مطالعه بکنند و چگونه تجربه عملی کسب کنند و این روند چقدر طول میکشد.
چالشهای معاملهگری
در معاملهگری مسیر دقیق مشخص نیست زیرا:
- به صورت تخصصی منابعی وجود ندارد که افراد علاقمند به معاملهگری را پله پله به سمت حرفهای شدن هدایت کند.
- رشتهای دانشگاهی و یک مسیر و پلان مشخص در این رشته و شغل تعریف نشده است.
- کسانی که در معاملهگری به درجه استادی میرسند، کمتر به دنبال پرورش معاملهگران دیگر هستند.
- کسانی که پا در این حوزه میگذارند عموما از نحوه استفاده از منابع آموزشی، استفاده از تجارب کسب شده و زمان رسیدن به هدفشان بی اطلاع اند. در حقیقت تبدیل شدن به یک معاملهگر حرفهای همانند یک سفر رفتن است.
شباهت شغل معاملهگری با دیگر شغلها
افرادی که به دنبال موفقیت در شغلهای سطح بالای جامعه مثل مهندسی، جواهر شناسی، پزشکی، آی تی و .. هستند باید زمان زیادی را برای رسیدن به این هدف اختصاص دهند.
به عنوان مثال فرض کنید فردی میخواهد یک مهندس حرفهای شود. این فرد باید تا مقطع کارشناسی چهار سال و تا کارشناسی ارشد دو سال درس بخواند و چندین سال هم در زمینه تحصیلی خود در بازار آزاد تجربه کسب کند تا موفق شده و به یک مهندس حرفهای تبدیل شود. پس از این همه سال است که این فرد به درآمد خوب میرسد. در تمام شغل های سطح بالا این نکتهی مشترک وجود دارد که باید دانش و تجربه با هم همگام شوند. معاملهگری به عنوان یک شغل بسیار سطح بالا از این قاعده مستثنا نیست و معاملهگر باید زمان زیادی را برای آموزش و تجربه صرف کند تا به یک معاملهگر و تریدر حرفهای تبدیل شود.
چرا با وجود سختی و پیچیدگی مسیر معاملهگری باز هم عدهای هستند که این راه را با هزینههای مالی و هزینه فرصت بالا انتخاب میکنند؟
اگر بخواهیم دلایل اصلی و مهم این کار را بررسی کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- در شغل معاملهگری با هر حجم از سرمایه میتوان سرمایهگذاری و کسب سود کرد.
- برای معاملهگران حرفهای بازارهای زیادی برای سرمایهگذاری وجود دارد، یعنی این افراد به نوعی یک شغل همیشگی دارند.
- در این شغل مانند مشاغل دیگر الزامی نیست که در ساعتی مشخص در مکان خاصی فرد حضور داشته باشد. ( با داشتن یک لپ تاپ و یا گوشی معامله گران میتوانند در هر لحظه ترید کنند)
- در این شغل آزادی عمل بسیار بالایی وجود دارد که این ویژگی در خیلی از مشاغل دیگر وجود ندارد.
- معامله گر حرفه ای یک انسان وارسته است، زیرا تمام ابعاد شخصیتی خود نظیر ترس، طمع، غرور، پذیرش و غیره را به خوبی میشناسد و توانسته است که آنها را در سطح متعادلی نگهداری کند.
- معاملهگران حرفهای به واسطه ویژگیهای شخصیتی خود که در مسیر معاملهگری کسب کرده اند، در تمام ابعاد زندگی خود نیز موفق اقدام میکنند.
نتیجه گیری
کسانی که جذب شغل ترید و معاملهگری میشوند در واقع به دلیل شش ویژگی گفته است که باعث میشود فرد با علم به اینکه برای تبدیل شدن به یک معاملهگر حرفهای مسیر پر پیچ و خمی دارد و احتمال رسیدن به این هدف پایین است، ولی باز هم هزینه فرصت و هزینه مالی بالایی میپردازد تا در این مسیر گام بردارد و پیشرفت کند. در نهایت همین سختیها است که باعث میشود افراد خاصی به سمت یادگیری معاملهگری بیایند و خاصترین این افراد هستند که یک تریدر حرفهای میشوند. البته افرادی هم به صورت حسی و بدون هیچ شناخت و تفکری وارد این مسیر میشوند که به دلیل نداشتن انگیزههای کافی خیلی سریع از این مسیر خارج میشوند، کسانیکه این شغل سطح بالا را انتخاب میکنند باید بدانند که در این مسیر طولانی باید با ممارست گام بردارند و آگاه باشند که لازمه متخصص و زبده شدن در این شغل داشتن سعی و خطاهای بسیار در این مسیر است.
منبع : سایت اول بورس