دسترسی سریع
مقدمه
در شرایط کنونی اقتصاد جهانی خصوصا اقتصاد ایران موارد مهمی وجود دارد که در زمانهایی که کار ما به اصطلاح میخوابد یا سودآوری ما کم میشود با رعایت این نکات میتوانیم از بحرانهای مقطعی اقتصادی راحت تر عبور کنیم. نکتهای که لازم میدانیم در اینجا به شما بگوییم اینست که در شرایطی که اقتصاد ایران همواره درگیر تورم و رکود تورمی میباشد، افزایش هزینه مواد اولیه یا فراهم سازی بستر مناسب برای ایجاد خدمات دائما خود در حال افزایش میباشد و منظور از رکود اقتصادی در اینجا تنها کم شدن فروش محصولات یا خدمات نیست. چون خودِ هزینههایی که برای ایجاد درآمد در کسب و کار انجام میدهیم به مرور زمان چون بالا میرود، عدم فروش و رونق در این زمان در کنار این افزایش هزینههایی که ما با آن مواجه میشویم میتواند موجب رکود اقتصادی در ابعاد مختلف در کسب و کارهای ما بشود. پس بعنوان یک مدیر کسب و کار شما باید استراتژی هایی بلد باشید که بتوانید در این زمانها کسب و کارتان را مدیریت کنید.
گام اول: حفظ آرامش فکری برای گرفتن تصمیمات هوشمندانه و مراقبت از خود
اولین مرحله برای حل مشکل درک موقعیت است. نفس عمیق بکشید و نتیجه کار و آینده خود را در ذهن خود مجسم کنید. تنها روی یک شروع کوچک تمرکز کنید تا بتوانید در مسیر قرار بگیرید. باید این موضوع را با تمام وجود درک کنید با قرار گرفتن در چنین شرایطی برای بهبود امور باید از کارها و برنامهریزی های کوچک برای جبران رکود استفاده کنید. دیدگاه خود را نسبت به موقعیتی که در آن هستید تحلیل کنید. سعی کنید طور دیگری به مساله نگاه کنید و برای کارهای خود برنامه ریزی کنید.
گام دوم: استفاده از پس اندازهای گذشته برای شروع
همواره در زمانهای غیر رکود حتی به مقدار کم پس اندازه کنید تا در زمان رکود و در وقت ضروری بتوانید از آن استفاده کنید. همچنین می توانید با کنار گذاشتن کارهای بی فایده و هزینههای غیر ضروری، فروش وسایل بدون استفاده، کنار گذاشتن مبالغ تخفیف حین خرید، عدم خرید لباسهای بی فایده، عدم استفاده از دخانیات، جایگزینی وسایل کم مصرف با پر مصرف، پرهیز از خرید اجناس بی کیفیت و غیره از هزینه های ماهانه خود کم کرده و مبالغی هرچند اندک را به عنوان پس انداز هر ماه کار بگذارید و از آن در زمان رکود استفاده کنید.
گام سوم: پرداخت هرچه سریع تر بدهی ها
الکساندر لوری میگوید: «بعد از کنارگذاشتن پساندازِ اضطراری، مهمترین کاری که باید انجام دهید رهاشدن از شر بدهیها است». همکار او ارنی لوری هم با او همعقیده است و میافزاید: «کاهش بدهیها، واقعا به کاهش فشار در شرایط سخت اقتصادی کمک میکنند.”
گام چهارم: آماده سازی لیست هزینه ها و بودجه بندی
برای مجموعه هزینههای روزانه و ماهانه خود لیست تهیه کنید و بر اساس برنامهریزی پیش روید. همواره بودجه را با دید منفی و برای شرایط سخت بنویسید و بودجه روزهای سخت خود را تنظیم کنید. بودجهبندی و مدیریت هزینه روزانه راهی است برای تنظیم درآمد و برنامه ریزی صحیح هزینهها که از این طریق، شما میتوانید بین درآمد و هزینههای خود نوعی هماهنگی ایجاد کنید.
با مدیریت هزینه روزانه شما میتوانید دید بهتری نسبت به بودجه دریافتی داشته باشید و به این ترتیب میبینید که چه میزان پول در اختیار داشته و این پول، چگونه و کجا صرف میشود. مدیریت هزینه، یکی از مهم ترین ابزارهای دستیابی به آینده مالی موفق است؛ زیرا به شما کمک میکند تا بهتر از پول خود استفاده کنید. صرف نظر از وضعیت اقتصادی و یا نسلی که در آن قرار میگیرید، هر یک از مصرف کنندگان میتوانند از مدیریت هزینه، بهرهمند شوند. برنامهریزی برای هزینهها باعث کنترل بهتر آن می شود. بنابراین، شما می توانید بودجه خود را به عنوان یک پایه مالی در نظر بگیرید. البته این پایه و اساس برای هر فردی متفاوت است، همانطور که وضعیت مالی هر فردی، با فرد دیگر، متفاوت است. بنابراین، به منظور برنامه ریزی و مدیریت هزینه ها لازم است که موارد مهم زیر را در نظر داشته باشید تا به نتیجه مطلوبی برسید:
اصل بودجه بندی
استراتژی های بودجه بندی و تکنیک های آن، در هر موقعیتی متفاوت است. به عنوان مثال، بین بودجه یک دانشجو و یک فرد بازنشسته، تفاوت هایی وجود دارد. اما شش مرحله اساسی در بودجه بندی وجود دارد که همه آنها مهم هستند، زیرا به شما کمک میکنند که امور مالی خود را به طور قابل توجهی سازماندهی کنید.
مرحله ۱: تعیین اهداف
دو نوع هدف مالی وجود دارد: فوری و بلند مدت.
اهداف فوری در مورد میزان بودجه ای است که در زمان حال در اختیار دارید، در حالی که اهداف بلند مدت با صرفه جویی در هزینه و هزینه های آن در طول چند دهه در ارتباط است. هر دو هدف، از اهمیت زیادی برخوردار بوده و مکمل یکدیگر هستند. یعنی لازمه رسیدن شما به اهداف چند ساله و بیشتر دستیابی و موفقیت در اهداف کوچکتر میباشد.
امروزه صرفه جویی کردن، در هزینههای شما تاثیر میگذارد اما مهم این است که در آینده چه میزان بازده دارید. شما اهداف خود را در مورد هزینه ها محاسبه کرده و انتخاب می کنید که کدام قسمت را برای زندگی خود پوشش دهید. سپس، می توانید اهداف مالی خود را به ترتیب، اولویت بندی کنید.
اهداف مالی فوری شامل هزینه های فعلی شما می شود. برخی از این موارد واجب هستند و شامل وام مسکن یا پرداخت اجاره، وام خودرو، حساب های خدماتی، هزینه مراقبت از کودک، هزینه غذا، تلفن همراه و لوازم خانگی هستند. اهداف ثانویه، مواردی اختیاری هستند که عبارتند از لباس های غیر ضروری، هزینه اشتراک اینترنت، لوازم غیر ضروری و رفتن به تعطیلات. اهداف مالی بلند مدت میتواند شامل پس انداز بازنشستگی، سرمایه گذاری و کمک های خیریه باشد. اگر بدهی دارید، پرداخت آن می تواند هم واجب و هم اختیاری باشد.
مرحله ۲: درآمد و هزینه ها را محاسبه کنید.
پس از تعیین اهداف مالی خود، شما برای رسیدن به آنها، نیاز به برنامه ای منظم دارید. برای انجام این کار، باید درآمد و هزینه های خود را ارزیابی کنید. اکثر مردم، برنامه ریزی ماهانه را دنبال می کنند زیرا اکثر صورت حساب ها به صورت ماهانه است. مدیریت هزینه، یکی از مهم ترین ابزارهای دستیابی به آینده مالی موفق است.
با ایجاد یک لیست از منابع درآمد ماهانه خود، از جمله حقوق و دستمزد (پس از کسر مالیات)، هزینه خرید مواد غذایی و دیگر ملزومات زندگی، می توانید شکل هزینه خود را به خوبی کنترل کنید.
بخش بعدی، معادله هزینههای که شما میکنید است که به سه دسته تقسیم میشوند: مصارف ثابت، مخارج متغیر و هزینه های اختیاری
مصارف ثابت: این مقدار ماهیانه ثابت، به عنوان مثال، شامل وام مسکن یا اجاره خانه است.
هزینه های متغیر: این تغییرات از این ماه تا ماه آینده بر اساس نیاز شما ایجاد می شود که شامل مواردی مانند هزینه مواد غذایی و بنزین است.
هزینه های اختیاری: همانطور که اشاره شد، این هزینه ها اختیاری هستند و شامل هزینه برای تعطیلات و تفریحات است.
مرحله ۳: تجزیه و تحلیل هزینه ها و بررسی فهرست هزینه ها
هدف اصلی مدیریت هزینه روزانه این است که مطمئن شوید هزینه های شما از درآمد شما بیشتر نیست. بنابراین، در صورتی که هزینه های شما بیشتر از میزان درآمد شما باشد، لازم است که به طور اساسی بر هزینه های خود نظارت داشته باشید.
مرحله ۴: بازنشانی بودجه اصلی شما
پس از این که برنامه ریزی لازم را در تنظیم هزینه ها و بودجه اصلی انجام دادید، به این ترتیب میتوانید از مواردی که باید بیشتر به آن توجه شود ، مطلع شوید. ممکن است تخمین اولیه درآمد ماهیانه شما برای ماه های دیگر کمک موثری باشد. اما به خاطر داشته باشید که باید تمام موارد را با جریان های خروجی به تعادل برسانید. پس انداز باید بخشی از برنامه شما باشد. برنامه ریزی شما باید به گونه باشد که پس انداز شما، حداقل تا شش ماه درآمد و نیاز شما را تامین کند که به اندازه کافی، هنگام از دست دادن شغل یا سایر موارد اضطراری جبران شرایط بکند.
مرحله ۵: تعهد
مدیریت هزینه، گام بزرگی در تلاش برای تضمین آینده شما و خانواده تان است. تعهد به مدیریت هزینه، شما را به هدف نزدیک تر کرده و بنابراین، شما نگرانی خاصی در مورد کمبود بودجه خود ندارید. با مدیریت هزینه و بودجه، همه چیز به تعادل خواهد رسید.
مرحله۶: زمانبندی و چک کردن بودجه
شما باید متعهد شوید که تا زمان مشاهده نتایج، تمام موارد مربوط به مدیریت هزینه را در نظر بگیرید. بهترین راه برای رسیدن به این هدف، ایجاد یک طرح سالانه است که هزینه های ثابت شما مانند هزینه اجاره و پرداخت های مربوط به خودرو، هزینه های فصلی مانند هدایای تعطیلات و هزینههای اختیاری، مانند هزینه مواد غذایی و خرید لباس را پوشش دهد. همانطور که زندگی دائما در حال تغییر است، مطالبات مربوط به بودجه شما هم تغییر می کند. به همین دلیل، خوب است که به طور منظم، بودجهای را برای تغییر در درآمد و هزینه در نظر بگیرید. به این ترتیب، با در نظر گرفتن موارد فوق شما می توانید نوعی تعادل در هزینه ها و درآمد خود ایجاد کرده و با برنامه ای دقیق، هزینه های روزانه خود را هم بر طبق بودجه خود، تقسیم بندی کنید.
گام پنجم: داشتن سرمایه گذاری متنوع
دانیل کانکلرابرتس، نویسنده امور مالی شخصی و یکی از مؤسسان Boomer Benefits، میگوید:
“حداقل باید ۴۰ درصد معادل نقدی سرمایه خود را در بازارهای پولی مانند بورس و اوراق قرضه کوتاه یا بلندمدت سرمایهگذاری کنید. چند درصد دیگر هم باید بهصورتِ سهام باشد تا بتوانید از آن کسب درآمد کنید. اگر جوان هستید و هنوز وقت دارید، میتوانید به میانگینسازی هزینه به ریال در زمان رکود نیز فکر کنید. ممکن است در زمان کاهش قیمتها سهام بخرید، اما هنگام بالارفتنِ قیمتها نیز میتوانید سهام خریداری کنید. این کار سرمایه کلیتان را افزایش میدهد. باید بر اهداف بلندمدت خود تمرکز کنید نه بر شرایط اقتصادی موجود.”
راهکارهایی سرمایه گذاری کم خطر و پرسود :
خرید طلا
سرمایهگذاری در طلا همیشه سودآور است؛ به ویژه زمانی که ارزش دلار کاهش مییابد. در واقع بین ارزش شاخص دلار و بهای طلا یک رابطه معکوس وجود دارد. با این حال، حتی در نوسانات شدید دلار و بحرانهای اقتصادی نیز طلا همواره یک پناهگاه امن برای سرمایه شما به شمار میرود. روند رشد بهای طلا در بازار به خوبی این ادعا را برای شما ثابت میکند. بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) با افزایش نرخ بهره و ایجاد سیاست های انقباضی می تواند نرخ انس طلای جهانی را کاهش داده یا کنترل کند.
خرید ارز
نگهداری پول به صورت نقد همیشه یک انتخاب عاقلانه به شمار میرود؛ همانطورکه پدربزرگها و مادربزرگهای ما نیز پول خود را در خانه نگهداری میکردند. با این حال، این خطر وجود دارد که بالا رفتن نرخ تورم، ارزش سرمایه نقدی شما را کاهش دهد. اما اگر به جای واحد پولی کشورتان، پولتان را در قالب ارز دیگری نگهداری کنید، این خطر به کمترین حد ممکن کاهش مییابد. اگر چنین تصمیمی گرفتید، ارز کشوری را برای سرمایه گزاری خریداری کنید که اقتصاد آن در حال رشد است یا فکر میکنید از آینده اقتصادی بهتری نسبت به سایر کشورها برخوردار است.
پس انداز در بانک
افتتاح حساب در بانک نیز یک راه مطمئن و کمخطر برای سرمایهگذاری به شمار میرود. اگر چنین تصمیمی گرفتید، در جستجوی بانکی باشید که بالاترین نرخ سود را به شما میدهد. حسن سرمایهگذاری در بانک این است که هم ریسک بسیار کمی سرمایه شما را تهدید میکند و هم هر زمان که اراده کنید میتوانید فورا پول خود را از آن خارج کنید و در جایگزین مناسبتری با توجه به شرایط روز اقتصاد سرمایهگذاری کنید .
خرید اوراق قرضه
با خرید این اوراق از دولت یا از شرکتهای خصوصی شما خود را در یک سرمایهگذاری کمخطر با سود نسبتا خوب شریک میکنید اما در این نوع سرمایهگذاری شما در یک دوره زمانی مشخص نمیتوانید به سرمایه خود دسترسی داشته باشید. در عوض، سود شما از خرید این اوراق تضمینشده است و در مورد اوراق قرضه نیز دولت پشتیبان آنهاست.
گام ششم: داشتن شغل دوم و سوم
داشتن شغل های بیشتر میتواند در تامین بخشی از هزینه ها در دوران رکود موثر باشد. میتوان روی شغل هایی تمرکز کرد که درآمد زیادی داشته باشند اما در عین حال وقت زیادی نیاز نداشته باشند.یکی از این کارها “دورکاری” است. توسعه تکنولوژی های ارتباطی نظیر اینترنت و شبکه های اجتماعی در ایران، سبب شده است تا بسیاری از متخصصین ایرانی نیز در زمینه های مختلفی مثل برنامه نویسی، طراحی، نویسندگی و حتی خدمات فنی مانند تعمیرات، لوله کشی، کلیدسازی و … به صورت آنلاین و فریلنسر کسب درآمد کنند. داشتن رستوران، خدمات خشکشویی، تعمیر و نگهداری خودرو، داد و ستد اینترنتی، نمایندگی فروش اینترنتی، حسابداری، دفترداری، نویسندگی محتوا، کارهای آرایشگری و زیبایی، مشاوره، نگهداری از کودکان و غیره از جمله کارهایی است که میتوان در وقت آزاد انجام داد و از طریق آن درآمد را در دوران رکود افزایش داد.
گام هفتم: سرمایه گزاری روی مهارت و تخصص
در راستای گام ششم هرگونه مهارت و تخصصی که داریم میتواند تبدیل به یک منبع درآمد شود. روش کار این است که یک لیست از مهارت هایی که ممکن است داشته باشید و در ایران مورد توجه قرار دارد تهیه کنید. علاقمندی به هر کدام از آنها میتواند شما را در آن به مرحله استاد شدن برساند. شاید برخی از این مهارت ها هنوز در ایران قابل رسیدن به کسب درآمد نباشد اما در آینده نه چندان دور در دوره ای که تکنولوژی هر ثانیه در حال پیشرفت است دور از ذهن نیست که مورد توجه قرار گیرد. در دنیای امروزی پول درآوردن از هر شکلی غنیمت است به طوریکه افراد از هر راهی برای کسب درآمد استفاده می کنند. به عنوان مثال یکی از کسب و کارهایی که به اندازه زیادی می توان از آن درآمد کسب کرد، فعالیت روزانه و مستمر در شبکه های اجتماعی می باشد. در واقع با فعالیت های روزانه و راه اندازی انواع کمپینهای تبلیغاتی میتوان نتیجه گرفت که مدیریت شبکه های اجتماعی امروزه به یکی از شغلهای پردرآمد برای افراد فریلنسر تبدیل شده است. به دلیل فیلترینگی که در حال حاضر در کشور در حال رخ دادن است در میان تمامی شبکه های اجتماعی، اینستاگرام یکی از بهترین ها میباشد که روز به روز در حال پیشرفت می باشد و توانسته در صدر محبوب ترین شبکه اجتماعی قرار گیرد. به همین دلیل است که هر فردی که میخواهد به کسب و کار خود رونق بخشد میتواند با استفاده از بازاریاب کاربلد که با این شبکههای اجتماعی آشنایی داشته باشد، فروش خود را متحول کند.
باید بدانید که در سطح جهان افراد بسیاری هستند که به تولید اپلیکیشن آگاهی دارند ولی تمامی آنها نمی توانند یک پیام رسان صوتی و یا SMS در پلت فرم هایی بر پایه کلاود تولید کنند. از همین رو آگاهی به این مهارت می تواند به شما این امکان را بدهد که از طریق آزادکاری و فریلنسینگ به کسب درآمد برسید.
همانطور که می دانید امروزه داشتن برند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است همچنین بازاریابی برند می تواند به شما این موقعیت را بدهد تا با تحلیل و بررسی موقعیت یک برند را تغییر دهید از همین رو افراد به دنبال جذب افرادی هستند تا بتوانند به تحلیل بازار بپردازند به همین دلیل است که بازاریابی برند این روزها حرف اول را در دنیا میزنند. امروزه راه اندازی کسب و کار جدید نیازمند این است که شما در وهله اول یک استراتژی درست و یک برنامه ریزی درست تر داشته باشند. برای این کار به راحتی می توانید از کسانی که در این زمینه فعالیت دارند مشاوره بگیرید. مشاوره های کسب و کار به قدری امروزه از اهمیت بالایی برخوردارند که می توانید از آن درآمد خوبی کسب کنید.
دیتا ساینس یا همان علم داده امروزه به یکی از رشته هایی تبدیل شده است که هر ثانیه در حال رشد می باشد و مهندسان متخصص در این زمینه با آگاهی کامل از آن میتوانند درآمد بسیار خوبی داشته باشند و علاوه بر کسب درآمد از کارشان نیز لذت ببرند. یکی از شغلهایی که آزادکاران و فریلنسرها میتوانند انتخاب کنند و هیچ وقت هم از آن خسته نمیشوند و همواره بیکار نخواهند ماند طراحی سه بعدی میباشد. همانطور که می دانید تکنولوژی در حال پیشرفت است و چاپ سه بعدی نیز از این قاعده مستثنی نیست و همین پیشرفت باعث میشود تا نیاز به متخصصان این مهارت روز به روز افزایش پیدا کند و یکی از شغلهای ایده آل برای طراحان باشد.
محافظت از اطلاعاتی که شرکت ها در اختیار دارند یکی از وظایف بسیار سخت و طاقت فرسا میباشد زیرا این اطلاعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند و هر کسی نباید از آن باخبر شود از همین رو این شرکت ها به افرادی نیاز دارند تا بتوانند اطلاعات شبکه های کامپیوتری شرکت را از حملات سایبری در اما بدارد شما در صورتی که از این مهارت برخوردار باشید می توانید به یک درآمد بسیار خوبی برسید.
اکثر سایت های موجود در سراسر جهان پس از مدتی فعالیت برای اطلاع از میزان رضایت مراجعه کنندگان خود و هزاران کار دیگر نیاز دارند تا یک نظرسنجی و رای گیری در سایت راه اندازی کنند از همین رو زبان برنامه نویسی R برای محاسبات آماری و گرافیکی در این زمینه کاربردی می باشد. اگر شما به داده کاوی علاقه داشته باشید و بتوانید مهارت خود را در آن افزایش دهید می توانید شغلی ایده آل پیدا کنید.
همانطور که میدانید تولید محتوای یونیک و سئو شده تاثیر بسیار بالایی در میزان بالا رفتن ترافیک وب سایت ها دارند. در صورتی که شما به نوشتن علاقه دارید و از کمی خلاقیت و ذوق نوشتن بهره مند باشید به راحتی می توانید در سایت های معتبر و مشهور مشغول به کار شوید و به درآمد خوبی نیز برسید زیرا رسیدن به ترافیک بالا یکی از مهمترین اهدافی است که سایت ها همواره به دنبال آن هستند.
همچنین بسیاری از مدیران و صاحبان شرکت ها و کسب و کارها آنقدر درگیر کار و مشغله های روزمره خود در محیط کاری هستند که فرصتی برای پاسخ دادن به ایمیل ها و مرتب کردن قرار ملاقات های خود ندارند از همین رو داشتن یک دستیار خوب و متعهد می تواند کمک شایانی در مرتب کردن برنامه روزانه آنها داشته باشد. این برنامه ریزی و یادآوری باعث می شود تا هر کاری سر ساعت معین خود به اتمام برسد و هیچ عقب افتادگی در کار و یا دلخوری برای مشتریان به وجود نیاید. به همین دلیل است که این شغل را نیز می توان در دسته مشاغل آزادکاری و فریلنسینگ دانست که درآمد زیرادی را با خود به همراه دارد.
طی تحقیقاتی که در سالهای گذشته انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که تعداد افرادی که از ایران در حال مهاجرت هستند به طور چشم گیری افزایش پیدا کرده است، و این مسئله باعث شده تا قبول کردن وکالت افراد یکی از شغل های پردرآمد این روزها باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که اطلاعات و تخصص کافی در این زمینه دارید میتوانیم این مژده را به شما بدهیم که میتوانید درآمد خوبی از طریق آن کسب کنید.
با توجه به اینکه امروزه نرم افزارهای متفاوتی از حسابداری در دنیای اینترنت طراحی و به دنیا معرفی شده است اما همواره تقاضا برای استخدام حسابداران آزادکار کم نشده است زیرا آنها نیاز دارند تا هر چند وقت یکبار به امور مالیشان رسیدگی شود. و بسیاری از مهارت های دیگر وجود دارند که میتوان به عنوان منبع درآمد روی آنها حساب کرد. کافی مهارت هایی که دارید را لیست کرده و برای هر کدام به دنبال شغلی مرتبط باشید.
گام هشتم: برنامه ریزی برای بازنشستگی
برای بازنشستگی خود حتما با برنامهریزی امور مالی مشورت کنید و از زمان حال بدانید که برای بعد از بازنشستگی خود چه برنامه ای دارید، چقدر درامد خواهید داشت؟ و چقدر امنیت مالی را لمس خواهید کرد. برای داشتن دوران بعد از بازنشستگی خود و درگیر نشدن با رکود مالی در آن دوران باید از زمان حال برای خود برنامه ریزی داشته باشید.
برنامه ریزی برای بازنشستگی یکی از ضروری ترین کارهایی است که هر کسی در دوران جوانی خود باید به آن بیاندیشد و برای آن اقداماتی بکند. بازنشستگی و به دنبال آن سالمندی دورانی است که هر کسی روزی با آن مواجه خواهد شد، خیلی از افراد از این دوران می ترسند و با انجام کارهایی سعی در فرار از این دوران دارند. حال آن که بازنشستگی نیز مانند دیگر برهههای زندگی انسان دارای مزایا و معایبی میباشد. تبدیل این دوران به فرصت ها نیاز به تغییر نگرش و برنامه ریزی دارد. از آن جا که هر کسی بیشترین زمان های عمرش را به کار میگذراند، تغییر سبک زندگی پس از این دوران با دشواری هایی همراه خواهد بود. بنابراین برنامه ریزی برای دوران بازنشستگی بسیار می تواند موثر باشد.
معمولا افراد نگران این هستند که آیا بعد از بازنشستگی پول کافی برای لذت بردن خواهند داشت؟ در ابتدا بهتر است بررسی کنید که حقوق بازنشستگی شما چقدر خواهد بود. اگر برنامه ریزی را چند سال زودتر شروع کنید، احتمالاً می توانید در این دوران موقعیت بهتری داشته باشید. پس انداز در بانک چندان فایده ای ندارد، چرا که عایدی شما در دوران بازنشستگی کمتر شده و با توجه به شرایط تورمی ایران چنین پس اندازی روزی به اتمام میرسد. بهترین کار این است که این پس انداز در دوران بازنشستگی شما یک سرمایه مولد باشد. یعنی اصل پول کاسته نشود بلکه برای شما درآمد حاصل کند و شما از آن درآمد هزینه کنید.
برخی افراد قبل از بازنشستگی رویای این را دارند که بعد از سال ها کار کردن، استراحت کنند و به تعطیلات بروند. حتی برخی علاقه دارند که از شلوغی شهر دور شده و محل زندگی خود را تغییر دهند. قبل از بازنشستگی برنامه ریزی کنید که می خواهید به کجا بروید تا بتوانید منابع مالی مورد نیاز را تامین کنید. مثلا به جایی باز گردید که در آنجا بزرگ شده اید یا به خارج از کشور بروید.
در بسیاری خانواده ها که زن و شوهر هر دو شاغل هستند. بهترین کار برنامهریزی دقیق برای زمان بازنشستگی خواهد بود. وقتی زن و مرد هر دو با هم بازنشسته می شوند ناگهان با تغییری بسیار مهم در زندگی خود مواجه خواهند شد. تا پیش از این آنها بیشتر وقت خود را خارج از منزل بوده اند و ساعاتی لذت بخش را کنار هم می گذراندند. اما حالا با توجه به اینکه هر دو بازنشسته اند مدت طولانی تری کنار هم هستند. این موضوع باعث می شود برخی مشکلات بیشتر نمایان شوند؛ بنابراین باید در ارتباط خود با همسرتان تعادل برقرار کنید تا مشکلات کمتر شوند.
همچنین برای هزینههای سلامتی و بیمه در دوران بازنشستگی نیز باید برنامه ریزی کرد تا مشکلات آن دوران را به حداقل رساند.
منبع : گروه ترجمه سایت اول بورس