چالش های شرکت های بزرگ و کوچک

چالش های شرکت های بزرگ و کوچک

شرکت‌های بزرگ و کوچک هر کدام در مسیر کاری خود با چالش‌هایی روبرو هستند. برای پیشرفت کسب و کارها باید با چالش‌های پیش‌رو آشنا شده و قبل از اینکه مشکلی ایجاد کنند، به فکر راهکاری برای رفع آنها بود. چالش‌های شرکت‌های بزرگ و کوچک ممکن است باعث نابودی و به آخر خط رسیدن شرکت‌ها شوند. در این مقاله چالش‌های پیش‌رو را برای شرکت‌های بزرگ و کوچک به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

 

چالش های شرکت های کوچک

تعدادی از مهمترین چالش ها برای شرکت‌های کوچک و نوپا را در ادامه بیان خواهیم کرد. عواقب این چالش‌ها اگر به آنها رسیدگی نشود، بسیار سنگین خواهد بود و حتی گاهی منجر به از بین رفتن شرکت‌ها می‌شوند.

چالش های شرکت های کوچک

۱– چالش مالی

شرکت‌های کوچک معمولاً با مسائل مالی روبرو می‌شوند. داشتن بودجه مناسب جهت ادامه کار شرکت بسیار مهم است. اکثر شرکت‌های کوچک هنگام شروع کار بودجه زیادی ندارند و این بزرگترین دغدغه آنها است. در ضمن در آغاز کار هزینه‌های زیادی وجود دارد که باید پرداخت شوند. اگر مدیران فکری برای مشکلات مالی و نقدینگی شرکت‌ها نکنند، احتمال دارد اصلا فرصت رقابت هم پیدا نکرده و شرکت‌ها تعطیل شوند. این نمونه از چالش‌های با گرفتن وام بانکی، جذب اسپانسر، برنامه ریزی جهت مخارج و در کل مدیریت مالی قابل رفع می باشد.

 

چالش مالی

۲– چالش استخدام کردن نیروی کار

یکی دیگر از چالش های شرکت های کوچک استخدام و جذب نیروی کار مناسب است. این شرکت‌ها باید دقت بیشتری در انتخاب و استخدام افراد کنند. چون یکی از راه‌های پیشرفت هر کسب و کاری داشتن نیروی حرفه‌ای و توانمند می‌باشد. این چالش در آینده شرکت تأثیر بسزایی دارد و به راحتی می‌توان با استخدام نیروی مناسب آن را به فرصت تبدیل کرد. مدیران با استخدام افرادی که از توانایی‌های آنها شناخت قبلی دارند، می‌توانید این چالش را پشت سر بگذارند. هیچ وقت نباید در استخدام افراد شتاب زده رفتار کرد، چون در این صورت افرادی نالایق و فاقد صلاحیت استخدام خواهند شد.

مطالب مهم دیگر
مدیریت فعال معامله گران و سرمایه گذاران حرفه ای

 

۳– جذب مشتری

شرکت‌های کوچک برای پیشرفت نیاز به جذب مشتری دارند. تا وقتی مشتری به سمت شرکت جذب نشود، شرکت هم هیچ سودی نخواهد کرد. در واقع رشد کسب و کارها وابسته به مشتری است. وجود مشتری تعیین کننده درآمد شرکت خواهد بود. برای موفقیت در برابر این چالش باید از راه‌های بازاریابی و تبلیغاتی برای جذب مشتری استفاده کرد. باید مخاطب‌های خاص را شناسایی و به آنها اطلاع رسانی کرد. بازاریابی با تولید محتوا یکی از روش‌های بسیار مفید و موثر است.

جذب مشتری

۴– چالش حفظ کردن مشتری

علاوه بر جذب مشتری، حفظ آن هم مهم است. ناگفته نماند حفظ مشتری از چالش‌های شرکت‌های بزرگ و کوچک محسوب می‌شود. حفظ مشتری برای افزایش فروش و قدرت شرکت ضروری است. در حفظ مشتری شرکت‌های کوچک باید با بزرگان کسب و کار وارد رقابت شوند. اگر شرکت بتواند به خوبی خدمات خود را به مشتریان ارائه دهد و با آنها رابطه خوبی برقرار کند، مشتری‌ها هیچوقت آنها را ترک نخواهند کرد.

 

چالش‌های شرکت‌های بزرگ

شرکت‌های بزرگ با چالش‌های مختلفی مثل مدیریت منابع انسانی و بهره وری روبرو هستند. این چالش‌ها پیشرفت و رونق شرکت را هدف قرار می دهند. در زیر بعضی از چالش‌های این شرکت ها را معرفی می‌کنیم.

چالش‌های شرکت‌های بزرگ

 

۱– بهره ‌وری :

یکی از موانعی که نقش اصلی در برقراری چالش برای شرکت‌های بزرگ دارد، فرآیندهای ناکارآمد است. در فرآیندهای ناکارآمد افرادی که چندین سمت دارند برا انجام کارها انتخاب می‌شوند. این افراد چون توانایی انجام کار را به صورت کامل ندارند بهره وری را کاهش می‌دهند. وقتی مدیریت هر پروژه ضعیف باشد و فقط به فکر گرفتن اطلاعات از کارمندان باشد، فرآیند کار دچار سربار ارتباطی می‌شود. یعنی زمانی که باید صرف انجام کار شود، صرف انتقال اطلاعات می‌شود. این ارتباطات زیاد از حد موجب جلوگیری از بهره‌وری می‌شوند. یک عامل دیگر در کاهش بهره وری توقع بیش از حد از کارمندان است. وقتی مدیری از کارمندانش انتظارات غیر واقعی دارد یا به آنها فشار می‌آورد که در مدت زمان کمی کار بزرگی را تحویل دهند، بهره وری پایین می‌آید.

مطالب مهم دیگر
فاینانس و یوزانس

با استفاده از نصب و راه اندازی نرم افزارهای مدیریتی و افزایش بهره‌وری، می‌توان به فرآیندهای کارآمدتر پرداخت. همچنین می‌توان با نظارت روی آن سربار ارتباطی را از بین برد. با این شیوه بهره وری قابل کنترل خواهد بود.

 

۲– چالش‌ مدیریت منابع انسانی:

این چالش نقشی مهم و اساسی در به وجود آوردن تحول و همچنین بقای شرکت های بزرگ دارد. انسان پر‌رنگ‌ترین نقش را در این چالش بر عهده گرفته است. در واقع طرز تفکر و نگاه انسان تعیین کننده موفقیت یا شکست شرکت می‌باشد. در کل منابع انسانی خود به وجود آورنده چالش‌های زیادی برای شرکت‌ها هستند. چالش‌هایی مثل کمبود نیروی متخصص و ماهر، عدم استخدام افراد شایسته، خروج کارکنان سابقه دار از شرکت و… همگی به خاطر مدیریت نامناسب منابع انسانی برای شرکت‌ها پیش می‌آید. مدیران با استخدام افراد ماهر و رعایت شایسته سالاری و همچنین توانمندسازی کارمندان می‌توانند این چالش را که جزو مهمترین چالش‌های شرکت‌ها می‌باشد، کنترل کنند.

 

 

کلام آخر

چالش‌های شرکت‌های بزرگ و کوچک دغدغه اکثر مدیران شرکت ها هست. با شناخت دقیق این چالش‌ها و با استفاده از راهکارهای رفع آنها می‌توان علاوه بر پشت سر گذاشتنشان، آنها را به فرصت تبدیل کرد. این چالش‌ها امکان دارد برای هر کسب و کاری ایجاد شوند، اما مهم این است که شرکت تدابیر لازم جهت رفع آنها را اندیشیده باشد. مهمترین اصل در اداره شرکت‌های بزرگ و کوچک داشتن بودجه کافی و استخدام افراد شایسته است.

 

منبع: سایت اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *