مدیریت سرمایه و علت عدم موفقیت معامله گران

مدیریت سرمایه و علت عدم موفقیت معامله گران

مدیریت سرمایه در بازارهای مالی مانند سکان کشتی است. سکان به تنهایی کشتی را به مقصد نمی‌رساند ولی بدون سکان هم بعید است بتوان به مقصد رسید. در حقیقت مدیریت سرمایه یکی از پایه‌های اساسی تبدیل شدن به معامله‌گر حرفه ای است.

 

مدیذیت بازارها

 

بررسی عوامل موفق نبودن معامله‌گران در استفاده از مدیریت سرمایه

۱. فضای زیاد به زیان دادن

دادن جای بیش از حد به زیان به امید برگشت قیمت، خودکشی معامله‌گری است. هرگز نگویید ” مطمئن هستم که قیمت بر می‌گردد و من در این معامله سود میکنم” تمام ورشکسته ها مطمئن بودند معاملاتشان سودده خواهد بود. به همین دلیل معاملات زیان ده خود را نبستند و حتی حجم آنها را اضافه هم کردند تا میانگین قیمت ورودشان، قیمت بهتری شود. اما همین افزایش حجم نامعقول و جا دادن به زیان در نهایت سبب ورشکسته شدن آنها می‌شود.

برای اینکه شما درک بهتری از میزان درصدهای زیان قابل جبران و درصدهای زیان غیر قابل جبران داشته باشید تا متوجه شوید از چه میزان درصد ضرری، جبران اون ضرر چقدر سخت میتونه باشه. می‌تونید از جدول زیر استفاده کنید.

فضای زیاد به زیان دادن

خلاصه جدول

۱. ضررهای کوچک زیر 10 درصد تقریبا با همان درصد سود قابل جبران هستند.

۲. هر چه ضررها از 10 درصد بیشتر شوند جبران آنها سخت تر می‌شود.

۳. معامله گر، ضررهای زیر 10 درصد را از نظر روانی راحت تر تحمل می‌کند.

 

 

جدول حد سود و ضرر

 

 

۲. توجه نکردن به تغییرات ساختاری بازار‌ها

در طول سال‌های فعالیت معامله‌گران، بازارهای مالی به دفعات تغییرات زیادی می‌کنند، به طوری که برخی اوقات ساختار بازار دیگر به روش‌های آنها نمی‌خورد و حتما ضرر می‌کنند و اگر به معامله‌کردن ادامه دهند قطعا با از دست رفتن سرمایه خود روبرو می‌شوند.

مطالب مهم دیگر
مقایسه ویژگی‌های پس‌انداز و سرمایه‌گذاری

توجه نکردن به تغییرات ساختاری بازار‌ها

اصول رعایت حد زیان

برای موضوع حد زیان ما سه حد زیان روزانه، هفتگی و ماهانه داریم.

در حد زیان روزانه که برای معامله‌گران کوتاه مدتی و میان مدتی است معامله‌گران برای یک روز خود حد ضرر نهایت 4 درصد سرمایه وارد شده را در نظر می‌گیرند و بیشتر از آن در معامله نمی‌مانند. در در حد زیان هفتگی معامله‌گران برای هر هفته کاری خود حد زیان می‌گذارند به صورتیکه برای معامله‌گران میان مدتی کار، نهایتا 8 درصد سرمایه خود را به عنوان حد ضرر هفتگی قرار می‌دهند. در این حالت در صورت وارد شدن ضرر بیش از 8 درصد معامله‌گر باید از بازار خارج شده و یک هفته ناظر شرایط معاملات در بازار باشد.

در حد زیان ماهانه معامله‌گر  با توجه به نوع معاملات خود حدود 12 درصد اصل سرمایه خود را به عنوان حد ضرر قرار می‌دهد. رفتن معامله به ضرر بالای 12 درصد طی یک ماه یعنی احتمالا ساختار معاملاتی فرد دچار مشکلی هست و شخص معامله‌گر در این حالت باید سریعا از معامله خارج شده و شرایط بازار را بررسی کند تا علت ضعف سیستم معامله‌گری خود را پیدا کند.

 

اصول رعایت حد زیان

پدیده فلج روانی

وقتی شخص معامله‌گر در زیان بالا فرو می‌رود، تعادل ذهنی خود را از دست می‌دهد زیرا ترس ذهن معامله‌گر را فلج کرده و مانع از تصمیم‌گیری های عاقلانه می‌شود. همین اتفاق شروع ورشکستگی سریع است. پس هرگز اجازه ندهید به معاملات شما که زیان زیادی تحمیل شود و قبل از فلج روانی از معاملات زیادن ده خارج شوید.

پدیده فلج روانی

نتیجه گیری

مهمترین اصل در مدیریت سرمایه این است که به زیان جای زیادی ندهیم و تنها به سود جای زیادی بدهیم. مواردی که معامله‌گران باید در مدیریت سرمایه رعایت کننده ساده است، ولی اجرای آن در حین معاملات بسیار دشوار است و تعادل روحی روانی بالایی را می‌طلبد. معامله‌گر باید در حین معاملات زنده این سختی را درک کرده و اجرای مدیریت سرمایه را در خود نهادینه کند.

مطالب مهم دیگر
تفاوت پذیرش و یادگیری در بازارهای سرمایه گذاری

منبع: سایت اول بورس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *